Peter Handzuš Rôzne

Gorila vedie do Tatier

Dve z kľúčových mien z dokumentu Gorila spája hotel. Uvádza to dnešné vydanie denníka SME pod titulkom Gorila vedie do Tatier.

V článku sa ďalej píše, že prepojenia vyvolávajú otázky o spojení hotela s odvolanou šéfkou FNM. Hotel Tatry v Tatranskej Lomnici spája odvolanú šéfku FNM Annu Bubeníkovú (SDKÚ) a bývalého člena Výkonného výboru FNM Jozefa Juricu, ktorí mali podľa údajného dokumentu SIS Gorila brať provízie od finančnej skupiny Penta. Bubeníkovej manžel pracuje v Pressburg Properties a tá vlastní polovicu Hotela Tatry. Pressburg Properties ovláda aj spoločnosť Elementa, cez ktorú mali podľa Gorily ísť provízie od Penty z privatizácie.

Druhú časť hotela má firma G2G súčasného člena predstavenstva štátnej Bratislavskej teplárenskej Juricu. Nie je také jasné, z akých peňazí budovu hotela v roku 2008 kúpili a či je niekto z rodiny šéfky FNM jeho spolumajiteľom. Konateľ Hotela Tatry má zhodné priezvisko, ako mala Bubeníková za slobodna. Prepojenia firiem a ľudí, o ktorých sa píše v údajnom spise SIS Gorila, vyvolávajú otázky, z čoho niektorí získali v nasledujúcich rokoch majetok, uvádza denník SME.

Pressburg Properties je majiteľom polovice Hotela Tatry v Tatranskej Lomnici. Druhú vlastní spoločnosť G2G. Jej majiteľom je Jurica, ktorý bol v čase údajného vzniku Gorily nominantom ANO vo FNM. Teraz je podpredsedom predstavenstva štátnej Bratislavskej teplárenskej ako nominant SDKÚ. G2G vznikla v roku 2008 s imaním 6666 eur, už o niekoľko mesiacov ho zvýšila na vyše 504.000 eur. Konateľmi Hotela Tatry sú Jurica a Jozef Škalák. Anna Bubeníková sa volala za slobodna Škaláková. Na otázku, či ide o príbuzného, odvolaná šéfka FNM neodpovedala. Podľa výpisu z katastra má na hotel záložné právo Privatbanka, ktorú vlastní Penta, uvádza okrem iného dnešné vydanie denníka SME.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM