Pavol Krupka Šport

Gymnastický štvorboj je príležitosťou pre deti, ktoré majú rady pohyb

Pred Veľkonočnými prázdninami sa v Poprade uskutočnilo okresné kolo súťaže žiakov v gymnastickom štvorboji. Svoje gymnastické zostavy ukázali žiačky a žiaci z Popradu a okolia. Najviac sa darilo zástupcom usporiadateľskej školy na Dostojevského ulici. Jej päť družstiev postúpilo do krajského kola.

Ilustračný obrázok k článku Gymnastický štvorboj  je príležitosťou pre deti, ktoré majú rady pohyb
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Vyhlasovateľom majstrovstiev v gymnastickom štvorboji žiakov základných škôl je Ministerstvo školstva SR, Slovenská asociácia športu na školách a Slovenská gymnastická federácia. Cieľom tejto i mnohých podobných súťaží je podporovať a popularizovať šport na školách a umožniť žiakom ukázať ich schopnosti v porovnaní s rovesníkmi.

Štvorkolová súťaž sa v tomto roku zavŕši v celoštátnych majstrovstvách v Banskej Bystrici v polovici mája. Dovtedy sa musia uskutočniť krajské kolá, organizátorom „kraja“ v našom regióne bude niektorá z prešovských základných škôl. V minulom roku bola usporiadateľom krajského kola ZŠ s MŠ na Dostojevského ulici v Poprade.

Táto škola je dlhodobo jednou z najúspešnejších v regióne v oblasti športovej gymnastiky registrovaných športovkýň. Súťaž v gymnastickom štvorboji je však určená všetkým pohybovo nadaným žiakom základných škôl. Víťazstvo registrovaných gymnastiek – žiačok tejto školy – na okresnom kole sa preto považuje takmer za samozrejmosť. Na okresnej súťaži však zvíťazili aj dve družstvá tunajších chlapcov, ktorí sa pripravujú v podstate len na školských hodinách telocviku.

Dovedna teda bude náš okres na krajskom kole reprezentovať päť družstiev zložených zo žiakov usporiadateľskej školy, tým šiestym budú najstarší chlapci zo ZŠ s MŠ v Poprade-Spišskej Sobote. Najpočetnejšie zastúpenie na okresnom kole mala kategória B dievčat, súťažilo v nej osem škôl.

Výsledkové listiny okresného kola súťaže v gymnastickom štvorboji si môžete pozrieť na stránke usporiadateľa,TU.

My vám ešte ponúkame krátke video z pretekov chlapcov. Zábery zachytávajú rozcvičovanie i ostrú súťaž.

Gymnastický štvorboj je príležitosťou pre deti, ktoré majú radi pohyb
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM