Martin Sýkora Správy

Gymnazisti z Kukučínovej sú najlepší na Slovensku: Basketbalisti sa turnajom prehnali ako víchor

Majstrovstvá Slovenska stredných škôl žiakov spoznali svojho víťaza. Popradskí gymnazisti zabojovali a tešia sa z titulu.

Ilustračný obrázok k článku Gymnazisti z Kukučínovej sú najlepší na Slovensku: Basketbalisti sa turnajom prehnali ako víchor
Zdroj: Dnes24.sk

Záver uplynulého týždňa patril v Košiciach basketbalu a deravým košom. Popradskí chlapci z Gymnázia Kukučínova síce v prvom zápase podľahli Levičanom o 6 bodov, ale veľké sklamanie a nervozitu pretavili do víťazstva o 15 bodov s Považskou Bystricou.

„Trošku sme sa báli druhého zápasu, ktorý bol dôležitý z pohľadu postupu zo skupiny,“ povedal gymnazista Ivan Balco a pokračoval v hodnotení: „Našou silnou stránkou bol tímový duch. A na lavičke sme mali nášho klubového trénera.“ Na striedačke stál Michal Madzin, ktorý popradských gymnazistov pozná z pôsobenia v ligovom Svite.

Zdravé sebavedomie a naštartované basketbalové motory zvalcovali aj tretieho súpera zo skupiny – Gymnázium A.Einsteina z bratislavskej Petržalky. Ako druhé družstvo zo skupiny Popradčania zviedli semifinálový súboj s basketbalistami Gymnázia Školská zo Spišskej Novej Vsi. Podľa viacerých to bol najkvalitnejší zápas na turnaji.

„Bol to naozaj najlepší zápas s týmto tímom, aký som doteraz hral,“ potvrdil Tomáš Gajan, jeden zo skupiny úspešných finalistov. Podtatranci jednoznačné dominovali a postup do finále si vybojovali po 17-bodovom víťazstve. Súboj o majstrovský titul Gymnázium Kukučínova zviedlo s dobre známym súperom – s Gymnáziom Veľká okružná zo Žiliny.

„Poznali sme súpera z ligy. Žilinu sme minulý rok porazili v ligovom finále. Aj teraz sme si verili,“ hodnotil Ivan Balco. Popradčania vyhrali a zaslúžene cestovali domov so zlatými medailami. „Minulý rok sme boli štvrtí, teraz sme išli na turnaj s rešpektom a vierou v medailu. Chalani ukázali, že majú srdce,“ vysvetlil víťazný recept Tomáš Gajan.

Majstrovské družstvo Gymnázia Kukučínova je zložené z hráčov basketbalového Svitu. Rozhodnutie zriadiť na popradskom gymnáziu športové triedy komentoval riaditeľ Vladimír Lajčák ako správny krok. „Veľmi sa teším z tohto historického úspechu, ktorý je zároveň úspechom zriadenia športových tried. V našom gymnáziu dbáme, aby sa z detí nestali len výborní športovci, ale aj výborní žiaci, ktorí môžu ísť študovať na ktorúkoľvek vysokú školu,“ uzavrel Vladimír Lajčák

basketbal stredné školy
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM