Martin Sýkora Rôzne

Gymnazisti zo Spojenej školy experimentovali: Deň vedy mali už piaty krát

Zažiť fyziku na vlastnej koži mohli gymnazisti priamo na chodbách školy. Študenti urobili vyše 100 pokusov.

Ilustračný obrázok k článku Gymnazisti zo Spojenej školy experimentovali: Deň vedy mali už piaty krát
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Do piateho ročníka Dňa vedy v Spojenej škole na Ulici Dominika Tatarku v Poprade sa zapojilo vyše 70 študentov druhých a tretích ročníkov bilingválnej sekcie, ktorá sídli na Ulici mládeže. Cieľom podujatia je spopularizovať fyziku ako prírodnú vedu. Fyzika všeobecne na školách nepatrí medzi obľúbené predmety.

Chceme prostredníctvom experimentov priblížiť a zatraktívniť fyziku našim žiakom. Je to prístupnejšia forma ako pochopiť fyzikálne javy,“ povedala učiteľka matematiky a fyziky v Spojenej škole v Poprade Mária Goláňová.

Gymnazisti zažili fyziku priamo na chodbách školy. Všetci žiaci si experimenty pripravili sami pomocou dostupných materiálov, či už si ich priniesli z domu alebo si ich kúpili. Druháci a tretiaci videli vyše 100 pokusov z oblasti plynov, kvapalín, mechaniky a termofyziky – čo je vlastne príroda a zákonitosti jej fungovania. V Spojenej škole záujem o prírodné vedy nekončí len na chodbách školskej ustanovizne.

Snažíme sa propagovať fyziku aj formou exkurzií a súťaží pre talentované deti. Naši žiaci sú veľmi úspešní,“ dodala Mária Goláňová. Svedčí o tom aj návšteva CERNu vo Švajčiarsku alebo viacero iných stretnutí u nás i v zahraničí.

Deň vedy fyzika Spojená škola
6
Galéria
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM