Peter Handzuš Basketbal

Handlová získala mečbal. Iskra Svit neubránila 11-bodový náskok v štvrtej štvrtine

Vo Svite odohrala domáca Iskra druhý semifinálový zápas proti MBK Handlová. Prvé stretnutie v Handlovej Sviťania prehrali 71-90 a doma chceli stav série vyrovnať.

Ilustračný obrázok k článku Handlová získala mečbal. Iskra Svit neubránila 11-bodový náskok v štvrtej štvrtine
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Od úvodu sa Iskra pustila do hostí bez rešpektu a vytvorila si až 13-bodový náskok. No hostia postupom času začali ťažiť z toho, že na lavičke mali viac hráčov na striedanie a mali teda aj viac fyzických síl, čo sa výrazne prejavilo v závere zápasu.

„Mali sme vyhratý zápas. Už v prvej štvrtine sme vyhrávali o 10–12 bodov. Potom sme stratili koncentráciu, Handlová začala dávať ľahké body, ale aj tak sme ešte mali cez polčas osem bodov k dobru. Tretiu štvrtinu začali hrať tvrdšie a my sme na to nemali odpoveď. A našimi chybami na konci sme zápas prehrali,“ zhodnotil zápas domáci Sven Smajlagić.

Handlová mala na rozdiel od Svitu plnú lavičku a hráči mali v závere zápasu dosť síl, čo sa o hráčoch Iskry nedalo povedať. Minútu pred koncom bol stav zápasu vyrovnaný a na tabuli svietilo skóre 85:85. Štyri sekundy prek koncom stretnutia Svit fauloval a dva premenené trestné hody nakoniec rozhodli o prehre Iskry 85:87. „Myslím, že mali viac energie, aj chuť vyhrať zápas. Ale ešte nie je koniec série. Nie je 3:0. Môžeme vyhrať v Handlovej, ale musíme hrať lepšie a dať zo seba všetko,“ dodal Sven.

O udržanie v sérii, ktorá sa hrá na tri víťazné zápasy, zabojuje Iskra v sobotu večer v Handlovej.

Iskra Svit – MBK Handlová 85:87 (51:43)
Najviac bodov: Black 26, Smajlagić 19, Jackson 15 – Vido 16, Djurišić 15, Smiljanić 14
Stav série: 0:2

Iskra Svit - MBK Handlová 85:87
22
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM