Monika Földešiová Hokej

Handzuš: Zapracovala obrana

Dlho očakávaný štart Michala Handzuša prišiel v treťom zápase slovenskej reprezentácie. Tréner Vůjtek ho nasadil do prvého útoku namiesto Marcela Hossu, ktorý sa napokon na ľad v stretnutí s Američanmi vôbec nedostal.

Handzuš stál pri góle na 2:0, keď načal rýchlu akciu prihrávkou Kopeckému, ktorý vysunul kolmicou do jazdy Radivojeviča. Spoluprácu v lajne si veľmi pochvaľoval:// „Mal som dobré krídla, ktoré boli veľmi rýchle, tí to ukorčuľovali za mňa. Veľmi mi pomohli.“ // Na zranenie, pre ktoré bol jeho štart dlho otázny, po zápase ani nemyslel. Miestami slovenskí fanúšikovia tŕpli, či sa súperovi nepodarí vyrovnať. Ako to vnímal Handzuš na ľade?//** „Keď človek hrá, netŕpne až tak. Tá jedna šanca, keď sme spravili chybu, že sme šli všetci traja za bránu a ostal tam hráč sám, tak to bolo také že FU!“,** //povzdychol si Banskobystričan. //„Okrem toho si myslím, že v obrane sme hrali veľmi dobre. Až na druhú tretinu, tam sme asi desať minút mali takých, že sme boli takí zakríknutejší. Mali sme troška dlhšie striedania a boli sme unavení, oni získali veľa pukov,“ //vypichol Handzuš ťažšie pasáže stretnutia.

Za najlepšieho hráča z americkej strany bol vyhlásený útočník so slovenskými koreňmi, Paul Stastny. Sám sa postaral o dôležitý kontaktný gól na 2:3 v presilovke o dvoch hráčov v závere druhej tretiny. Napriek prehre mal pri spomienke na slovenský tím úsmev na tvári.** „Bolo fajn hrať proti nim, bolo to pre mňa druhý raz v živote. Je to niečo špeciálne. Dúfam, že budeme hrať proti sebe ešte raz a už vyhráme,“ **beťársky naznačil želané vyradenie Slovákov v prípadnom štvrťfinále syn Petra Šťastného.

Dominika Handzušová pre Global24

[youtube=440,253]h­ttp://youtu.be/Ib­zJ69jARJM[/you­tube]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM