Peter Handzuš Hokej

Hanlon nominoval osem hokejistov z KHL

Iba šesť hráčov z domácich ligových súťaží nominoval tréner Glen Hanlon na druhú sezónnu a poslednú tohtoročnú akciu slovenskej hokejovej reprezentácie. Na turnaji vo švajčiarskom Herisau sa oproti mníchovskému Nemeckému poháru predstaví 16 nových mi

Slováci odohrajú v piatok 17. decembra o 16.00 zápas proti Bielorusku a na druhý deň duel o umiestnenie (Švajčiarsko alebo Dánsko). Pre túto akciu kanadský kouč opäť zalovil najmä vo vodách KHL, odkiaľ vybral osem hokejistov, rovnaký počet aj z českej extraligy. V nominácii figurujú aj štyria nováčikovia – obrancovia Radek Deyl s Jánom Brejčákom a útočníci Rastislav Dej a Vladislav Baláž. „Chcel som priviesť do tímu hráčov, ktorí nikdy predtým nehrali, chcel som mladých hráčov, ale chcel som mať istotu, že budeme mať v nominácii aj dostatok skúsených, aby pomohli nováčikom. Je tu aj niekoľko hokejistov, ktorí sa v posledných rokoch trápili so zraneniami, napríklad Surový. Chceme ich vidieť a dať im šancu,“ uviedol Hanlon.
Aj preto v tíme nefigurujú dlhoroční reprezentanti ako napríklad Pavol Demitra, ktorých tréner dobre pozná a počíta s nimi v ďalšom cykle prípravy pred MS: „Vo februári budeme mať veľký tréningový tábor a tam týchto hráčov zavoláme. Viem, že Pavol Demitra nám dokáže pomôcť, no myslím si, že teraz je pre neho lepšie, aby strávil čas so svojím tímom a rodinou a keď príde február, tak zavolám našich skúsených hráčov a olympionikov,“ uviedol Hanlon, ktorý sa v stredu stretol aj s útočníkom Miroslavom Šatanom, no ten sa v nominácii zatiaľ neobjavil: „Je to iná situácia. Miro momentálne hráva so Slovanom, no stále je šanca, že pôjde do Severnej Ameriky. Takže ohľadom Mira budeme vedieť viac na budúci týždeň. Dnes sme sa s ním o tom rozprávali.“
Hokejisti sa zídu pred odchodom do Švajčiarska v utorok 14. decembra na dvojdňovom kempe v Trenčíne. „V Trenčíne som bol niekoľkokrát, je to pekné mesto, bol som si pozrieť aj štadión Mariána Gáboríka. Mariánov otec i brat sa nám snažia vyjsť vo všetkom v ústrety, aby pre nás pripravili ideálne podmienky na prípravu,“ dodal Hanlon.

Káder do Herisau:
brankári: Július Hudáček (HC Košice), Rastislav Staňa (Severstal Čerepovec/KHL),
obrancovia – Ivan Baranka (Spartak Moskva/KHL), Ján Brejčák (HK Poprad), Radek Deyl (HC 46 Bardejov), Peter Mikuš (BK Mladá Boleslav/ČR), Michal Sersen (Avtomobilist Jekaterinburg/KHL), Richard Stehlík (Kometa Brno/ČR), Ivan Švarný (Benzina Litvínov/ČR)
útočníci – Vladislav Baláž (HKm Zvolen), Marek Bartánus (HC Sparta Praha/ČR), Rastislav Dej (Karlovy Vary/ČR), Vladimír Dravecký (HC Košice), Rudolf Huna (Vítkovice/ČR), Michal Macho (Mladá Boleslav/ČR), Juraj Mikúš, Štefan Ružička (obaja Spartak Moskva/KHL), Ladislav Nagy (HK Poprad), Rastislav Špirko (Pardubice/ČR), Tomáš Surový (Dinamo Riga/KHL), Marek Svatoš (Avangard Omsk/KHL), Marek Zagrapan (Jurga Chanty Mansijsk/KHL)

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM