Peter Handzuš Krimi

Hasiči absolvovali do 13.hodiny 27 výjazdov k dopravným nehodám

Nepriaznivé počasie, sneženie a zľadovatené cesty od rána komplikujú dopravu na východe Slovenska, predovšetkým však na cestách v Prešovskom kraji.

Podľa operačných dôstojníkov Krajských riaditeľstiev Hasičského a záchranného zboru v Prešove a Košiciach (KR HaZZ), posádky od 7. do 13. hodiny absolvovali celkom 27 výjazdov k dopravným nehodám.
„V Prešovskom kraji doteraz naše jednotky zasahovali celkom pri 22 dopravných nehodách. Predovšetkým ide o kolízie, pri ktorých autá zišli zo zľadovatených vozoviek, alebo došlo k ich zrážkam, keď sa im nepodarilo ubrzdiť. Na základe doposiaľ doručených a spracovaných hlásení došlo väčšinou k ľahkým zraneniam osôb, ktoré boli účastníkmi dopravných nehôd,“ informoval Peter Korž z KR HaZZ v Prešove. Dodal, že k nehodám vyrážali posádky zo všetkých okresov Prešovského kraja a momentálne je v teréne stále šesť zasahujúcich jednotiek.
Jaroslav Brada z KR HaZZ v Košiciach konštatoval, že hasiči od rána asistovali pri piatich dopravných nehodách, tie sa však obišli bez zranení. K jednej z nich došlo na Duklianskej ulici v Spišskej Novej Vsi, kde osobné auto pravdepodobne dostalo šmyk a zišlo zo železničného priecestia na koľajisko. Vozidlo sa podarilo vytiahnuť pomocou rušňa, ktorý bol odstavený neďaleko železničného priecestia.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM