Webnoviny - Krimi

Hasiči v Nízkych Tatrách zasahujú pri obrovskom požiari

Nad Starobockou dolinou v Nízkych Tatrách horí od pondelka les, pracovníci národného parku sa obávajú, aby sa požiar nerozšíril cez hrebeň až do Jánskej doliny.

VYŠNÁ BOCA/ŽILINA 29. novembra (WEBNOVINY) – „V pondelok 13:33 bol hasičom z Liptovského Mikuláša ohlásený požiar lesa v katastri obce Vyšná Boca v okrese Liptovský Mikuláš. Požiar sa rýchlo rozširoval pre silný nárazový vietor. Hasenie požiaru sťažovala aj znížená viditeľnosť a strmý ťažko priechodný terén. Na hasenie požiaru nemohol byť nasadený vrtuľník, pretože všetky vrtuľníky hasili lesný požiar v okrese Poprad,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa žilinských krajských hasičov Miroslava Ondrichová.

Hasenie požiaru pre tmu, silný vietor a neschodnosť terénu v pondelok okolo 22:00 prerušili až do rána. Momentálne požiar likvidujú hasiči z Liptovského Mikuláša, Liptovského Hrádku, Martina, Dolného Kubína, Banskej Bystrice, Brezna i zo žilinskej záchrannej brigády a pezinského leteckého modulu. „Na miesto udalosti už prileteli aj vrtuľníky,“ dodala Ondrichová.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM