Peter Handzuš Hokej

HC LEV bude mať k dispozícii vlastné lietadlo

Na tlačovej konferenci v popradskom AquaCity Marcel Binek oznámil, že tím HC LEV Poprad bude využívať vlastné lietadlo. Prítomní boli okrem iných aj minister dopravy Ján Figeľ a výkonný riaditeľ obchodu a marketingu HOLIDAYS Czech Airlines Aleš Brix.

Besedu otvoril 1. podpredseda vlády, minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Figeľ: „Som rád, že HC LEV sa rozhodol pre spoluprácu s mestom Poprad a s podtatranským regiónom. Príchod projektu môže ďalej zvyšovať ekonomický, turistický a sociálny status nielen regiónu, ale celého Slovenska. Na popradské letisko budú prichádzať noví ľudia a len počas prvého polroka to pre letisko predstavuje tržby vo výške 110-tisíc Eur. S tým sú spojené ďalšie investície – stavba nových diaľníc, cesty medzi Popradom a Kežmarkom a v neposlednom rade aj rekonštrukcie štadiónov v Poprade a v Spišskej Novej Vsi." Ako ďalej dodal, v Rusku rastie záujem o Slovensko a verí, že to nebude len momentálnou záležitosťou. Spomenul aj novelu zákona o cestovnom ruchu, ktorá má motivovať k hospodáreniu a k odvádzaniu daní, keďže týmito prostriedkami bude štát ďalej financovať rozvoj turizmu.

Marcel Binek, obchodný a finančný riaditeľ HC LEV Poprad, v úvode poďakoval Jánovi Figeľovi za pozitívne prijatie projektu HC LEV Poprad. Verí, že projekt bude v budúcnosti nielen celoeurópsky, ale aj celosvetový projekt a pozval ministrov SR na historicky prvý zápas popradských Levov proti Omsku. „Som rád, že môžem oznámiť dohodu s HOLIDAYS Czech Airlines a ich vstup do portfólia našich partnerov. Práve oni budú našim zmluvným prepravcom počas celej sezóny v KHL. Ako jediný v lige budeme mať k dispozícii Boeing 737–400 aj s našim logom na trupe lietadla. Verím, že ich služby budeme využívať čo najdlhšie, aj počas play-off."

Na slová Marcela Bineka nadviazal Aleš Brix, výkonný riaditeľ obchodu a marketingu HOLIDAYS Czech Airlines: „V prvom rade chcem poďakovať za dôveru. Projekt je životaschopný a stavaný tak, aby mohli hráči podávať čo najlepšie výkony. Som rád, že sme sa dohodli na spolupráci. Momentálne tu sedia so mnou ľudia, ktorých cesty sú spoločné a sú také, aby sme dosiahli spoločný cieľ."

Pokračovala Ivana Herkelová, riaditeľka letiska Poprad-Tatry: „Sme si plne vedomí toho, že letisko Poprad-Tatry je kľúčovým a preto poskytneme služby nielen tímu HC LEV Poprad, ale aj ďalším klubom, ktoré budú prichádzať na letisko. Služby, ktoré budú súvisieť s prepravou sú zabezpečené na najvyššej úrovni."

Prezentáciu uzavrel majiteľ AquaCity Ján Telenský: „Všetci máme jednu spoločnú vec, ktorá nás spája. Máme nadšenie pre tento región a šport. Počas ostatných 20 rokov som nezažil takú podporu od štátnych zložiek ako za posledný polrok. Som rád, že naša práca prináša výsledky." Dodal, že zatiaľ zapadá všetko dokopy – stavajú sa cesty, rekonštruujú štadióny, uzavrela sa zmluva s letiskom a prepravcom.

Text: Tlačová správa HC LEV Foto: Daniel Hlinka Video: Poprad24

HC LEV bude mať k dispozícii vlastné lietadlo
1
Galéria
figel_lev
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM