Peter Handzuš Hokej

HC LEV prehral predposledný zápas sezóny

Hokejisti HC Lev Poprad podľahli v piatkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade Torpeda Nižnyj Novgorod 2:3.

V záverečnom stretnutí sezóny bude Popradčanov v nedeľu hostiť Dinamo Moskva, už pred ním je isté, že Lev skončí na predposlednom, 10. mieste Východnej konferencie. V konečnej tabuľke celej súťaže ešte môže teoreticky predbehnúť Sibir Novosibirsk a dostať sa na 20. priečku z 23 účastníkov.

sumár:
Torpedo Nižnyj Novgorod – HC Lev Poprad 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Góly: 3. Nilsson (Valujskij), 36. Makarov (Ugarov, Thornberg), 38. Rozin (Potapov, Valujskij), 48. Potapov (Jevsejenkov, Romanovskij), 50. Vesce (Nilsson, Jevsejenkov) – 23. Ježek (Fabricius), 41. BARTEČKO (Hunkes). Rozhodovali: Kadyrov, Semjonov – Meňšich, Sazonov (všetci Rus.), vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 5600 divákov.

zostavy:
Torpedo Nižnyj Novgorod: Bespalov – Hietanen, Maleňkich, Petrov, Rozin, Jevsenejkov, Vasilev, Ťuľapkin – Makarov, Törnberg, Ugarov – Krikunov, Potapov, Zakijev – Valujskij, Gorbunov, Nilsson – Romanovskij, Vesce, Galuzin
HC Lev Poprad: Laco – Hunkes, Mezei, Jank, Štrbák, Lewis, Hellström – Huna, Lundberg, Bartečko – Novotný, Špirko, Sekáč – Fabricius, Matai, Ježek – Šaršok, Csányi

Duel sa začal zostra a už pred prvým striedaním mohli padnúť góly na oboch stranách. Laco po prvý raz kapituloval už v 3. minúte, keď sa presadil Robert Nilsson. Domáci si takmer v celej prvej časti udržiavali sústavný tlak a domáci gólman Bespalov nemal veľa práce. Už dve minúty po prestávke ho ale nachytal Ježek a vyrovnal. Domáci sa chvíľu spamätávali, no ešte do prestávky stihli odskočiť na dva góly, keď najskôr presilovku pri vylúčení Štrbáka využil Makarov a už o dve minúty neskôr zvýšil Rozin. „Levi“ nastúpili do tretej časti bleskovo a Bartečko sekundu pred návratom Ugarova z trestnej lavice v 23. sekunde opäť dostal hostí do hry. Tí boli aj blízko vyrovnania, no Bespalov niekoľkými zákrokmi podržal svoj tím a ďalšími dvoma gólmi Torpedo spečatilo svoj triumf.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM