Martin Sýkora Kultúra Kultúra Kultúra

Historická premiéra Popradského mestského divadla dopadla na jednotku: Publikum bolo nadšené

Snaha o vybudovanie profesionálneho "kamenného" divadla nabrala reálne kontúry. Premiéra bola úspešná.

Ilustračný obrázok k článku Historická premiéra Popradského mestského divadla dopadla na jednotku: Publikum bolo nadšené
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Piatok trinásteho sa zapíše do popradskej kultúrnej kroniky veľkými písmenami. Novovzniknuté divadlo odohralo premiéru so všetkým, čo k nej patrí – výbornými hereckými výkonmi, skvelou atmosférou a spokojnými divákmi.

OZ Popradské mestské divadlo (PMD) vzniklo pred vyše rokom. Hlavným cieľom organizácie je vybudovanie „kamenného“ profesionálneho divadla v Poprade. „Dlho som zvažoval s priateľmi, ktorí majú radi divadlo, či ísť do takého projektu. Nakoniec sme sa rozhodli, že áno. Mesto, ako je Poprad, si zaslúži mať svoje vlastné profesionálne kamenné divadlo,“ povedal Rudolf Kubus, ktorý už dlhé roky pôsobí ako herec a režisér ochotníckeho divadla Ozvena.

A bol to práve Rudolf Kubus, ktorý sa zhostil hlavnej úlohy v inscenácii Christo Bojčeva s názvom Podzemní. Pre PMD ju režíroval Tibor Kubička, ktorý pôsobí ako režisér v Slovenskom komornom divadle v Martine. „Divadlu prajem najmä prajných divákov – to je podstatné. Poprad si takéto divadlo zaslúži,“ poprial PMD Tibor Kubička. Na doskách, ktoré znamenajú svet sa predstavili aj herci zo Spišského divadla zo Spišskej Novej Vsi.

Premiéra dopadla výborne. Nadšené hľadisko aplaudovalo hereckým výkonom i režijnému spracovaniu. „Dúfam, že diváci si nás opäť prídu pozrieť a podporia naše divadlo, aby sme to rozbehli aj na profesionálnych doskách. Pevne verím, že to bude dobré,“ konštatoval bezprostredne po premiére Rudolf Kubus.

Viac nájdete v našom videu:

Premiéra Popradského mestského divadla
69
Galéria
Foto: Peter Handzuš
popradske mestske divadlo
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM