Pavol Hrabovský Hokej

Historický úspech hokejových mladíkov: Veľkou mierou sa na ňom podieľal aj Popradčan Mešár!

Naša osemnástka nedokázala síce zvíťaziť vo finálovom dueli prestížneho mládežníckeho turnaja v Piešťanoch, ale vyzerá to tak, že slovenskému hokeju svitá na lepšie časy. Rovnako aj mladému Popradčanovi.

Ilustračný obrázok k článku Historický úspech hokejových mladíkov: Veľkou mierou sa na ňom podieľal aj Popradčan Mešár!
Zdroj: Facebook.com/hkpoprad , TASR/Lukáš Grinaj

Prekvapivá cesta slovenskej osemnástky na Hlinka Gretzky Cupe sa oficiálne skočila druhým miestom. Slovensko nedokázalo vo finále poraziť favorizované Rusko, ktorému podľahli 2:7. Tohtoročný výber sa ale veľkým písmom zapísal do histórie spomínaného turnaja, keďže mu patrí hneď niekoľko historických prvenstiev.

Parádne výkony

Slováci dokázali prvýkrát postúpiť do semifinále a prvýkrát si zahrali finále Hlinka Gretzky Cupu, o čom svedčí kvalita tohto ročníka. Ak sa pozrieme na individuálnych štatistiky, tak aj tu nájdeme slovenskú stopu. Dalibor Dvorský sa stal najlepším hráčom Slovenska s 12 bodmi, kedy stratil na prvého Michkova len bod. Zároveň sa s ním delí o prvé miesto v počte strelených gólov, ktorých bolo dokopy 8.

Druhým najproduktívnejším hráčom sa stal Juraj Slafkovský9 bodmi, ktorý po finále neskrýval sklamanie. „Myslím, že všetci sme chceli vyhrať. Teraz viacej štve to, že sme druhý, než to, čo sme dosiali a že je to historický úspech,“ vyjadril sa Slafkovský pre Hockey Slovakia. Zároveň dodáva, že Slovensko sa na svetovej hokejovej scéne nestratí: "Nie sme v ničom pozadu, minimálne v tejto vekovej kategórií.

Ďalším lídrom slovenskej produktivity sa stal Popradčan Filip Mešár, ktorý nazbieral 8 bodov za 2 góly a 6 asistencií. O tretiu priečku sa delí so spoluhráčom Michalom Repčíkom.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Slová Mešára

„Som hrdý na chalanov aj celý tím. Bojovali sme až do konca. Škoda že nám to nevyšlo,“ vyjadril sa Mešár pre Hockey Slovakia. Slovenský výber sa proti tomu ruskému predstavil ešte pred začiatkom turnaja, kde Slováci prehrali vysokým rozdielom 2:9. „Proti Rusom asi nevieme hrať. Stále máme na nich a dostaneme vždy latu. Ale aj tak som hrdý na chalanov a som rád, že sme dokázali takýto úspech pre Slovensko. Máme sa od čoho odraziť a prajem všetkým veľa úspechov do novej sezóny,“ dodáva Mešár.

Práve v novej sezóne budeme môcť Mešára opäť vidieť v popradskom drese. V minuloročnej sezóne debutoval v A-tíme a v základnej časti nazbieral 14 bodov (4 góly, 10 asistencií) počas 36 duelov. V play-off Mešár nazbieral 4 body (2 góly, 2 asistencie) v 15 odohraných zápasoch. Reprezentoval aj Slovensko na MS do 20 rokov v roku 2021, kde odohral dve stretnutia.

Nenechajte si ujsť dianie z celého Slovenska na portáli Dnes24.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM