Peter Handzuš Rôzne

Hit letnej sezóny: Turistické pasy a karty

Na dovolenke v regiónoch Tatry – Spiš – Pieniny môžete cez leto poriadne ušetriť. Subjekty podnikajúce v cestovnom ruchu pripravujú rôzne pobytové balíky a zľavy, ktorými chcú do tej svojej destinácie pritiahnuť čo najviac návštevníkov.

Po oblastnej organizácii cestovného ruchu Región Vysoké Tatry a jej zľavovou kartou prišli s atraktívnou ponukou turistického pasu aj podnikatelia zo severného Spiša a Pienin.

Čo môžete využiť cez leto vo Vysokých Tatrách?

Držitelia Tatry Card budú môcť v lete jazdiť na tatranských električkách zadarmo. „Hlavným hitom alebo produktom, s ktorým prichádzame na letnú sezónu, je projekt Tatry Card a s tým spojené pobytové balíky na leto. Je v tom zahrnuté ubytovanie, plus zľavy na doplnkové služby ako akvaparky, reštaurácie, múzeá, galérie, šport, atrakcie v regióne a takou najväčšou novinkou je bezplatná doprava na električke a zubačke počas pobytu,“ vysvetľuje výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

      Platí to len pre návštevníkov, ktorí sa ubytujú v jednotlivých hoteloch a penziónoch a bude im vystavená Tatry Card bezplatne na recepcii ubytovacieho zariadenia. „Je to od dvoch nocí, pobytové balíky rozdeľujeme na krátkodobé a dlhodobé, pričom krátkodobé sú na dve až štyri noci a dlhodobé balíky na päť a viac nocí,“ vysvetľuje Maťašovská.

      Cieľom Tatrancov je zvýšiť počet viacdňových návštevníkov a predĺžiť priemernú dĺžku pobytu, ktorá je momentálne v Tatrách 3,5 dňa oproti 2,1 v rámci celého Slovenska. //„Chceme dosiahnuť to, aby ľudia nechodili do Tatier len na jednodňové výlety, ale aby trávili pobyty u nás, aby sa v regióne Tatier ubytovali a míňali tu peniaze,“ //zdôraznila Maťašovská.

Nezaháľajú ani na Spiši a Pieninách

Na severnom Spiši vznikla iniciatíva štyroch nezávislých subjektov na podporu turizmu v tomto regióne. Partnerské organizácie sa spojili a pripravili pre turistov projekt Spiš Pieniny Pas.

„Návštevník, ktorý zavíta do tejto časti Slovenska, môže získať zľavu na jednotlivé turistické atrakcie. Ušetrí tak 15 % z ceny lístka každého zapojeného partnera,“ informovala PR projektu Zuzana Škodlerová.

      Pieninský národný park ročne navštívi približne pol milióna turistov, pričom viac ako 42 % turistov je zo zahraničia. Partnerské organizácie chcú iniciatívou podporiť návštevnosť regiónu aj turistami zo Slovenska a zároveň využiť potenciál, ktorý sa skrýva v množstve zahraničných turistov. //„Do projektu Spiš Pieniny Pas sa zapojilo Združenie Pltníctvo Dunajec, Chata Pieniny – Lesnica, Hrad Stará Ľubovňa a Nestville Park – expozícia tradičných ľudových remesiel a liehovarníctva severného Spiša,“ //konkretizovala Škodlerová.

      „Turista zakúpením Spiš Pieniny Pasu môže ušetriť štyri eurá. Ak sa do tohto regiónu vyberie štvorčlenná rodina s deťmi, tak ušetria skoro 20 eur na celkovom vstupnom na jednotlivé atrakcie,“ vysvetľuje Škodlerová. Spiš Pieniny Pas nie je na Slovensku ojedinelý, ale na východnom Slovensku prvý. K dispozícii bude turistom od 2. júla a zakúpiť ho bude možné v pokladni ktorejkoľvek atrakcie zapojenej do iniciatívy. Cena pasu bude 19 eur.

poprad24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM