Monika Vengrínová Šport

HK Poprad má na Facebooku dvadsať tisíc fanúšikov: Vyhrajte pri tejto príležitosti plyšového maskota klubu

Neuveriteľných dvadsať tisíc fanúšikov dosiahla stránka HK ŠKP Poprad na Facebooku. Ide o najväčšiu oficiálnu aktívnu základňu fanúšikov na internete spomedzi všetkých extraligových zástupcov. Pri príležitosti tohto okrúhleho počtu teraz môžete vyhrať plyšového maskota klubu, kamzíka Kamka.

Ilustračný obrázok k článku HK Poprad má na Facebooku dvadsať tisíc fanúšikov: Vyhrajte pri tejto príležitosti plyšového maskota klubu
Zdroj: Dnes24.sk

O tom, že Poprad je hokejové mesto skutočne niet pochýb. V meste pôsobí mužský extraligový klub, ženský hokejový klub a všetky mládežnícke kategórie od „prípravky“ až po juniorov. Pravidelné a čerstvé informácie o všetkých týchto hokejových kategóriách si môžu fanúšikovia popradského hokeja nájsť od roku 2005 aj na sociálnej sieti.

„Facebooková stránka nesie názov HK ŠKP Poprad. Je to jeden z pôvodných názvov klubu, navyše mládežnícke kategórie aj v súčasnosti pôsobia pod hlavičkou HK ŠKP Poprad a táto stránka je aj o nich,“ vysvetľuje Daniel Laškody.

Počet fanúšikov na facebooku nezodpovedá počtu na tribúnach

Ide o oficiálnu stránku klubu, avšak žiaden z administrátorov stránky nie je zamestnancom klubu vo funkcii administrátor sociálnej siete. Všetci administrátori vykonávajú túto činnosť vo svojom voľnom čase z lásky k popradskému hokeju. Pre fanúšikov uverejňujú aktuálne informácie z diania v klube, výsledky zo zápasov, fotografie či iné aktivity.

Úspech v počte fanúšikov pripisujú zvýšenému záujmu o hokej pod Tatrami. Počas uplynulej sezóny Kamzíci zastávali prevažne 4. priečku v extraligovej tabuľke. „Lepšie výkony a zahraniční hráči lákajú fanúšikov, veď za poslednú sezónu sa počet fanúšikov na tejto stránke zvýšil približne o osem tisíc,“ uviedol Daniel. Medzi fanúšikmi na internete a tými, ktorí chodia na zápasy je však veľký nepomer v porovnaní s inými klubmi. „Hokej robíme pre fanúšikov, preto sa ich snažíme mobilizovať aj takouto formou. Máme už len jedno želanie – viac fanúšikov na tribúnach! Viac ľudí na tribúnach predstavuje vyššie príjmy zo vstupného, ktoré klub používa na výplatu miezd pre hráčov a aj vďaka nim im zabezpečí pravidelný príjem. Tak sa nemôžu fanúšikovia v prípade zlého výkonu sťažovať na to, že hráči hrali zle kvôli absencii peňazí,“ dodal Laškody, administrátor a režisér multimediálnej obrazovky HK Poprad.

Súťaž o kamzíka Kamka

A teraz máte možnosť vyhrať jedného z piatich plyšových maskotov. Súťaž si pre vás pripravili režiséri veľkoplošnej obrazovky Daniel Laškody a Igor Lacuš spolu s riaditeľom klubu Tiborom Turanom. Do súťaže sa môže zapojiť každý, kto sa stane fanúšikom stránky HK ŠKP Poprad na Facebooku a bude zdieľať fotografiu vytvorené pri príležitosti okrúhleho počtu fanúšikov a to od 11. do 18.mája. žrebovanie prebehne 19.mája. Odkaz na fotku nájdete tu: http://goo.gl/GXBl5d

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM