Webnoviny - Hokej

HK Poprad v predvolebnej kampani

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto Foto: SITA/Martin MedňanskýPOPRAD 2. novembra (WEBNOVINY) – Hokejisti HK Poprad otvorene podporili jedného z kandidátov na post primátora mesta. Pod list sa podpísali všetci hráči A-tímu HK Poprad.

Podľa ich názoru šport v meste v posledných rokoch stagnoval, kluby sa namiesto priamej podpory stretávali s nezáujmom vedenia mesta. V problémoch sa ocitli viaceré športy vrátane hokeja.

"Ak sa hokej v Poprade chce udržať medzi slovenskou špičkou, potrebuje pomoc. Je prirodzené, aby vedenie mesta Poprad podporovalo klub HK Poprad priamou finančnou dotáciou, ale aj nepriamo – a to vytvorením vhodných podmienok pre podnikateľské prostredie na tvorbu sponzorských finančných zdrojov.

Rovnako je pre rozvoj hokeja v Poprade dôležité pracovať s mládežou a talentami intenzívnejšie ako dosiaľ. Nikdy sa nebudeme môcť porovnávať s podporou hokeja a investíciami do neho smerovanými v zámorí alebo v Rusku, avšak v rámci Európy patríme medzi hokejovú elitu. Napriek tomu všetkému je podpora zo strany štátu a verejnej správy neporovnateľná," píše sa v stanovisku hokejistov, podľa ktorých je jedným z riešení zastrešenie hokeja i ostatných športov do mestského klubu.

Jeho financovanie by išlo priamo z mestskej pokladnice za vopred jasne stanovených podmienok.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM