Kultúra

HLASOVANIE: 5 najromantickejších miest v Poprade a okolí, ktoré je to VAŠE?

Najromantickejší deň v roku je opäť tu. Zaľúbenci majú pred sebou ťažkú úlohu. Vyberú sa na romantickú večeru? Obdarujú sa niečím výnimočným? Mnohým stačí nádherný popradský exteriér. Ktoré miesto v Poprade má podľa vás najromantickejší ráz?

Ilustračný obrázok k článku HLASOVANIE: 5 najromantickejších miest v Poprade a okolí, ktoré je to VAŠE?
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Romantických miest v Poprade a jeho okolí je viac než dosť a určite by sa našli aj ďalšie miesta, kde sa „oplatí“ randiť. My sme pre vás vybrali 5 najznámejších.

Kvetnica

Miesto, ktoré má v obľube nejeden Popradčan, sa nachádza len kúsok za mestom. Táto mestská časť Popradu láka predovšetkým svojim parkom s jazierkom, ale i možnosťami turistiky. Obľúbené je napr. praveké hradisko Zámčisko, z ktorého je prekrásny výhľad na celý Poprad i Tatry. Romantické rande na čerstvom vzduchu na takomto krásnom mieste vôbec nemusí byť zlý nápad.

Spišská Sobota

Doma je doma a ak máte na Valentínsky deň naplánované rande v kine, či večeru pri sviečkach, potom určite dobre padne príjemná prechádzka na miesto, kam sa dostanete i pešo. Spišská Sobota bola kedysi najvýznamnejším hornospišským mestom, od roku 1946 je mestskou časťou Popradu. Je tiež vyhľadávaným miestom turistov a má skutočne niečo do seba. Romantická prechádzka jej námestím tak nebude zlým nápadom.

Lomnický štít

Strecha Slovenska. Taký prívlastok má najznámejší a druhý najvyšší štít Tatier – Lomnický štít. Výlet lanovkou naň patrí k najväčším turistickým atrakciám Vysokých Tatier. Za pekného počasia je z neho skutočne nádherný výhľad, ktorý stojí za to. A i keď je takýto výlet lanovkou z Tatranskej Lomnice až na Lomničák finančne náročnejší, Valentín je určite skvelou príležitosťou, kedy sa za trochu romantiky oplatí priplatiť.

Hrebienok

Ak ste túto zimnú sezónu ešte neboli na Hrebienku, tak je čas to napraviť. Nádherný Tatranský ľadový dóm a ľadové sochy, ktoré vznikli rukami majstrov ľadového umenia na vás počkajú len dovtedy, kým ich slnečné lúče neroztopia. A lanovku môžete smerom dole vymeniť za sánky, na ktorých sa k sebe so svojou láskou pritúlite.

Jazierka lásky

Pôvodne Štrbské rybníky dnes nesú oveľa prozaickejší názov. Jazierka lásky sú dve malebné jazierka v blízkosti Štrbského plesa, ktoré svoje pomenovanie dostali po tom, ako k nim začali chodiť páriky vznikajúce z radov pacientov z okolitých liečebných domov a ozdravovní. Toto miesto spolu so Štrbským plesom je na romantickú prechádzku jednoducho ako stvorené.

Najromantickejšie miesto v Poprade a okolí

Hrebienok 11.1%
Kvetnica 37.9%

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM