Peter Handzuš Hokej

Hlasy hráčov HC LEV po úvodnom zápase

Hokejisti nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Lev Poprad majú za sebou úvodný súťažný zápas, v ktorom síce nebodovali, no svojou predvedenou hrou, najmä v záverečnej tretine zanechali sympatický a bojovný dojem.

Podľa lídra tímu Ľuboša Bartečka práve táto časť by mala byť základom do nasledujúcich dôležitých stretnutí, v ktorých však musia predovšetkým zvýšiť početnosť streľby.

Práve kapitán Levov Bartečko bol strelcom dvoch gólov, ktoré venoval tragicky zosnulému Pavlovi Demitrovi. V tretej tretine spoločne s Jurajom Mikúšom a „dvojičkou“ Ladislavom Nagyom dokázali zatlačiť súpera vo vlastnom pásme, avšak vytúženého tretieho gólu sa nedočkali. „Chýbalo nám viac agresivity, mali sme sa viac tlačiť do bránky, často sme nestrieľali a ako bolo vidieť, keď som vystrelil spoza bránkovej čiary, tak to tam padlo. Budem sa snažiť viesť tento tím tak, aby sme každý zápas odohrali čo najlepšie a aby sme nemali výkyvy v jednej tretine,“ prezradil Bartečko a pokračoval: „Každý divák je náročný a my sme si pred zápasom povedali, že ak si ho chceme prilákať späť, tak musíme hrať a bojovať. Takto sme odohrali prvú a tretiu tretinu, najmä v tej záverečnej sme dokázali, že vieme hrať hokej.“

Podobne vnímal situáciu aj slovenský obranca Martin Štrbák, ktorý strávil na ľade veľkú časť zápasu, keďže tím hneď od úvodu stretnutia dohrával na šesť bekov. „Prvá tretina bola vyrovnaná, začalo sa vo vysokom tempe a bolo tam viacero nepresností. V úvode druhej tretiny zahral súper parádne presilovku, prakticky na jeden dotyk, po ktorej sme inkasovali prvý gól. Ďalšie nasledovali po našich chybách a dostávali sme sa pod tlak. Navyše sa hneď v prvom striedaní zranil Tomáš Klouček, dohrávali sme na šesť obrancov, teda chýbali i sily. V závere sme do toho dali všetko, no potvrdilo sa pravidlo, že každá strela môže skončiť v bránke, keďže Ľubo dal gól z nemožného uhla. Mali by sme častejšie posielať puky na bránku súpera,“ uviedol Štrbák.

Napriek prehre (2:4) si úvodný duel pochvaľoval i americký zadák v službách tímu HC Lev Grant Lewis, ktorý videl v predvedenej hre najmä pozitíva. „Týmto duelom sme položili určitý základ, ktorý ak budeme budovať ďalej, naberie ten správny tvar a sformuje sa. Hostia čakali na zužitkovanie našich chýb, teda my sa ich musíme vyvarovať a tým minimalizovať šance súpera na úspech. Snáď sa už sami neporazíme. V stretnutí som však videl len samé pozitíva, keďže sme ešte spolu nehrali žiaden skutočný súťažný zápas. Verím, že sa to bude iba zlepšovať,“ zaželal si rodák z Pittsburghu.

Vypredaná popradská hala bola v závere stretnutia na nohách a obrovským potleskom vyprevádzala svojich hráčov z ľadu.** „Myslím si, že fanúšikovia boli úplne úžasní. Aj keď sme prehrali, tak sme zažili ‚standing ovation‘, ktorý si veľmi vážime. Povzbudzovali nás po celý priebeh stretnutia a ocenili našu snahu i úsilie,“** uzavrel pre TASR Lewis.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM