Aktualizované Marcel Mojžiš Krimi

Hliadku v osade obkolesil dav a potom to prišlo: Policajt čelil úderom a to dokonca aj vlastným obuškom!

Mužov zákona podľa polície v osade obkolesil dav ľudí a dvaja mladíci (18, 30) z tohto davu fyzicky napadli jedného z policajtov. Podľa policajnej hovorkyne starší z týchto mladíkov dokonca vytiahol strážcovi poriadku z púzdra obušok a udrel ho ním do hlavy aj ruky.

Ilustračný obrázok k článku Hliadku v osade obkolesil dav a potom to prišlo: Policajt čelil úderom a to dokonca aj vlastným obuškom!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ policajného zboru po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov vzniesol obvinenie z trestných činov útoku na verejného činiteľa a výtržníctva dvom ľuďom. Ide o dvoch mužov vo veku 18 a 30 rokov z obce Rudňany.

„Policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ Markušovce bola vyslaná do obce Rudňany časť „Petorácka“ v okrese Spišská Nová Ves preveriť telefonické oznámenie občana o vzájomnom fyzickom napádaní sa obyvateľov. Počas objasňovania a preverovania oznámenia policajnú hliadku obkolesil dav ľudí, približne 20 miestnych obyvateľov (boli medzi nimi aj ženy a deti). Policajta, ktorý upokojoval dav ľudí a márne ich vyzýval, aby ustúpili od vozidla a nemarili výkon jeho služby, dvaja muži z davu fyzicky napadli,“ povedala policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Tá uviedla, že starší z obvinených (30) policajta sotil do hrude, na to mladší obvinený (18) ho z boku fyzicky napadol údermi do boku a ramena a v momente, keď si policajt chránil púzdro so služobnou zbraňou, starší z obvinených policajta opäť fyzicky napadol.

„Vytiahol policajtovi z púzdra obušok, ktorým ho udrel do hlavy a ruky, keď si chránil hlavu pred ďalšími údermi. Následne boli do miestnej osady vyslané ďalšie policajné hliadky, ktoré oboch útočníkov zadržali a predviedli na útvar PZ. Podľa predbežnej lekárskej správy napadnutý policajt utrpel zranenia s predbežne určenou dobou liečenia a práceneschopnosťou do 7 dní. Pri tomto incidente ku škode na majetku príslušníkov a majetku policajného zboru nedošlo,“ uviedla J. Mesárová.

Vyšetrovateľ oboch podozrivých mužov zadržal a umiestnil do cely policajného zaistenia. Zároveň vyšetrovateľ PZ spracoval podnet prokurátorovi na podanie návrhu na vzatie oboch obvinených do väzby. Sudca návrh prokurátora na podnet vyšetrovateľa PZ neakceptoval, obvinené osoby boli zo zadržania prepustené a sú stíhané na slobode. Staršiemu (30) z obvinených hrozí trest odňatia slobody na tri až 8 rokov, mladšiemu obvinenému hrozí až päťročné väzenie.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM