Simona Ivančáková Kultúra

Hneď vám tie zábery budú akosi známe: Poprad sa už ocitol vo viacerých klipoch... no uvidíte ho aj vo videu zahraničnej hviezdy!

Okrem piesní, v ktorých často zaznie slovo Poprad sa nájdu aj hudobné videoklipy, v ktorých môžete uzrieť naše mesto. Poprad sa už totiž ocitol vo videách viacerých domácich interpretov, no nájdete ho dokonca aj v klipe známej zahraničnej hviezdy. Pozrite si to.

Ilustračný obrázok k článku Hneď vám tie zábery budú akosi známe: Poprad sa už ocitol vo viacerých klipoch... no uvidíte ho aj vo videu zahraničnej hviezdy!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Obrázky z nášho mesta boli už vybrané do viacerých videoklipov hudobných umelcov. A tak takéto zábery môžete nájsť u domácich interpretov, ale dokonca aj vo videu známeho zahraničného umelca. My sme vybrali päť takýchto klipov, ktoré si môžete pozrieť v našej videogalérii.

Tatranka – Hľadanie

Popradská rocková kapela Tatranka pôsobí na domácej scéne už 28 rokov. V ich videoklipoch často nájdete zábery z metropoly pod Tatrami. My sme sa zamerali na videoklip ku piesni Hľadanie, v ktorom sa na historických fotografiách zobrazujú snímky Popradu. Príjemný text piesne v spojení s obrázkami z minulosti vás určite potešia.

Pharell Williams – Happy Poprad

Začiatkom roku 2014 zasiahla svet mánia Happy videí. K nim sa pripojil aj Poprad a vo svojom videoklipe spropagoval takmer celé mesto. Kultúrne pamiatky, zimný štadión, aquapark, ale aj Námestie sv. Egídia či sídliská. Na všetkých týchto miestach sa prezentovali šťastní ľudia všetkých vekových kategórií, ktorí svetu predviedli pár tanečných prvkov.

Simona Fecková – Singing

Finalistka jednej z najznámejších speváckych súťaží na Slovensku Simona Fecková natočila v roku 2012 videoklip pod Tatrami. Spolu s domácim hudobným producentom S3RiOUS-om sa postarali o letný klip k skladbe Singing. Rodáčka z Košíc sa po popradských poľných cestičkách popremávala v červenej škodovke.

Tomi Popovič – Idem si svoje

Slovenský spevák Tomi Popovič sa preslávil najmä so skladbou Say Say Say, v ktorej sa predstavil spolu s legendárnym Snoop Doggom. V tejto skladbe sa však mesto Poprad nepredstavilo, ale reč bude o videoklipe k piesni Idem si svoje. Síce okrajovo, ale popradský aquapark sa tam predsa len zobrazí.

Arash feat. Aneela – Chori chori

A predsa sa Poprad predstavil aj vo svetovom meradle! Známy švédsky spevák iránskeho pôvodu Arash si na nakrúcanie svojho videoklipu vybral práve mesto pod Tatrami. V roku 2006 sa preto v uliciach mesta, v priestoroch železničnej stanice, ale aj v miestnom aquaparku natáčali scény, ktoré boli neskôr použité v hudobnom videu. A išlo o jeden z najakčnejších videoklipov, ktoré má Arash na svojom konte.

Uvedené videoklipy si môžete pozrieť v našej priloženej galérii.

Čítajte tiež:

Počúvate pesničku a zrazu spomínajú naše mesto: 5 songov, v ktorých sa Poprad nedá prepočuť

Foto: ilustračné

Videoklipy, v ktorých môžete zočiť Poprad
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM