Rôzne

Hoax sa tvári ako varovanie polície: Muži zákona upozorňujú na podvod

Vo vlnách internetu sa v pravidelných intervaloch stretávame s rôznymi šokujúcimi správami, ktoré nie sú založené na pravdivom základe.

Ilustračný obrázok k článku Hoax sa tvári ako varovanie polície: Muži zákona upozorňujú na podvod
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Slovenská polícia preto založila stránku s názvom Hoaxy a podvody – Polícia SR. Prostredníctvom nej informuje o nepravdivých správach a podvodoch.

Aktuálne si policajti posvietili na ďalší hoax, ktorý sa začal šíriť v priestore slovenského internetu. Na sociálnych sieťach začala kolovať textová informácia, ktorá sa už v úvode tvári, ako upozornenie mužov zákona.

„VAROVANIE OD POLICAJTOV“ stojí v nadpise poplašnej správy. O čo vlastne ide?

V správe sa píše, že na ulici môžete uvidieť dieťa, ktoré plače, nakoľko sa stratilo. Dotknuté dieťa však má oznámiť, že vie adresu, na ktorú sa má dostať. „Zavolajte políciu, nech ona pomôže. V žiadnom prípade nevoďte dieťa na uvedenú adresu. Môžete sa stať obeťou únosu,“ stojí ďalej v aktuálne šírenej poplašnej správe.

Aby toho nebolo málo. Vymyslené informácie pokračujú: „Je tu nová medzinárodná, dobre organizovaná mafiánska skupina, ktorá unáša ľudí za výkupné alebo na orgány.“ Nasleduje podpis, ktorý má navodiť zdanie, že sa jedná o oficiálne stanovisko „Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.“

Mužom zákona to však nedalo. „Znovu ste nás zaplavili touto vymyslenou správou, ktorá sa v pravidelných vlnách objavuje niekoľko rokov. IDE O HOAX!!! Zdieľate túto informáciu medzi svojich priateľov, aby ste ich upozornili,“ píše polícia na stránke Hoaxy a podvody – Polícia SR.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM