Hokej

Obranca Ulrych zostáva v Poprade, klub si uplatnil opciu

Český hokejový obranca Petr Ulrych bude aj v ročníku 2021/2022 obliekať dres HK Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Obranca Ulrych zostáva v Poprade, klub si uplatnil opciu
Zdroj: TASR

Vedenie extraligového klubu sa rozhodlo využiť opciu v zmluve 34-ročného zadáka, ktorý tak čaká tretia sezóna pod Tatrami.

Tým, že som mal v zmluve opciu a bol som tu spokojný, tak ani môj agent nemusel riešiť žiadne ponuky. Klub si ju uplatnil a mňa to potešilo,“ povedal pre klubový web Ulrych, ktorý v uplynulom ročníku získal osem bodov (1+7) v 42 dueloch základnej časti.

Nepodarená sezóna

V play off si pripísal 13 štartov bez bodového zápisu. „Minulá sezóna mi až tak nevyšla a preto by som sa výkonnostne chcel čo najviac priblížiť tej mojej prvej popradskej. S tímom by sme opäť chceli zopakovať finále a zabojovať o zlato. Teraz sme si to vyskúšali a nabrali skúsenosti, ktoré by mohli pomôcť k tomu, aby ten posledný krok bol úspešný,“ dodal skúsený bek.

Ulrych strávil väčšinu kariéry v materskom Liberci. V roku 2017 nastupoval v najvyššej českej súťaži v drese Jihlavy, odkiaľ následne odišiel do Zvolena.

Kvalitný hráč

Po jedenapolročnej anabáze pod Pustým hradom posilnil Poprad, za ktorý odohral dva kompletné ročníky. V slovenskej extralige nastúpil celkovo v 188 zápasoch, v ktorých nazbieral 47 bodov za 8 gólov a 39 asistencií.

U Petra sme si uplatnili opciu z dôvodu, že je to kvalitný a silový bek. Má výborné fyzické parametre, odhodlanosť a srdce pre tím. Veľakrát hral aj cez bolesť. Možno mu sezóna nevyšla tak ako tá úvodná, ale v play off podal výborné výkony a bude pre nás naďalej prínosom aj do ďalšej sezóny,“ uviedol na adresu Ulrycha riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM