Hokej Šport

Hokejisti Nitry oplatili Popradu prehru: Strelili mu sedem gólov, FOTO

Hokejisti HK Nitra zvíťazili v druhom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy doma nad Popradom vysoko 7:1 a súperovi vrátili prehru z prvého duelu 0:4. "Corgoni" položili základ úspechu už v úvodnej tretine, ktorú vyhrali 6:0, pričom dva góly strelili už v prvej minúte.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Nitry oplatili Popradu prehru: Strelili mu sedem gólov, FOTO
60
Galéria

Druhý zápas série Nitra – Poprad sa začal úplne odlišne ako ten prvý. Nitranom od úvodu stretnutia vychádzalo všetko, na čo siahli a Poprad absolútne vybuchol. Už v 54. sekunde svietil na kocke stav 2:0 pre domácich, keď sa presadili Buček a Sýkora.

V 7. minúte vyhnal Tvrdoň z brány prudkou strelou v presilovej hre Todykova. Ani jeho náhradník Tomek však dlho bez inkasovaného gólu nezostal a v 9. minúte lovil puk po úspešnom zakončení Hrnku. Popradského brankára ešte zaskočil strelou z uhla Raskob a neuveriteľný poltucet do popradskej brány v prvej tretine uzavrel Holešinský.

Prakticky rozhodnutý zápas sa od druhej tretiny už iba dohrával.

V 25. minúte sa presadil aj siedmy strelec Nitry, tentokrát využil veľa priestoru v útočnom pásme obranca Nemec – 7:0. V prostrednej časti už mal viac šancí aj Poprad, ale Mlynarovič či Ully si vylámali zuby na O’Connorovi.

Tretia tretina bola pre Popradčanov herne najlepšia a „kamzíkom“ sa podarilo streliť aspoň čestný zásah. O čisté konto obral brankára Nitry v 49. minúte Petráš, ktorého prudkú prihrávku si kanadský brankár zrazil hokejkou za vlastný chrbát. „Corgoni“ tak dokázali vyrovnať stav série na 1:1.

Prečítajte si tiež

HK Nitra – HK Poprad 7:1 (6:0, 1:0, 0:1)

Góly: 1. Buček, 1. Sýkora (Holešinský, Rockwood), 7. Tvrdoň (Raskob, Bajtek), 9. Hrnka (Tvrdoň), 16. Raskob (Švarný), 18. Holešinský (Rockwood), 25. Nemec (Buček, Rockwood) – 49. Petráš. Rozhodovali: Fridrich, Goga – Kacej, Hercog, vylúčení: 9:11, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 2595 divákov.

Nitra: O´Connor – Mezei, Š. Nemec, Švarný, Raskob, Vitáloš, Bodák, Pupák – Buček, Buncis, Krivošík – A. Sýkora, Rockwood, Holešinský – Tvrdoň, Hrnka, R. Varga – Bajtek, Baláž, Drábek – Múčka

Poprad: Todykov (7. Tomek) – D. Brejčák, Drgoň, Tam, Novajovský, Ulrych, Rymsha, Hudec – Vandas, Skokan, Svitana – D. Bondra, Arniel, Ully – Livingston, Mlynarovič, Mešár – Paločko, Bjalončík, Petráš

  • stav série: 1:1

Foto: Rastislav Búgel

Správy, ktoré hýbu Nitrou

OBRAZOM: 2. zápas štvrťfinále medzi HK Nitra a HK Poprad 7:1
60
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM