Hokej

Hokejisti Popradu majú nového trénera: Aké boli jeho prvé slová po príchode pod Tatry?

Aleš Totter viedol posledné dva roky Jastrabov z Prostějova. Tri sezóny robil asistenta Václavovi Prospalovi v Českých Budějoviciach.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Popradu majú nového trénera: Aké boli jeho prvé slová po príchode pod Tatry?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Novým hlavným trénerom popradských hokejistov sa stal Aleš Totter. HK Poprad o tom informuje na svojej webstránke.

Pre 51-ročného trénera pôjde o prvú skúsenosť v slovenskej extralige. „Poprad má históriu, skvelých fanúšikov a super zázemie. Som veľmi rád za túto výzvu a teším sa na novú sezónu,“ povedal po príchode pod Tatry.

Ako ďalej prezradil, má rád ofenzívny hokej a verí, že tu hráči prilákajú divákov do hľadiska.

Hľadali na Slovensku

„Budeme chcieť hrať s pukom, diktovať tempo zápasu, diktovať hru a vtiahnuť ľudí. Nezaručíme výsledok, ale verím, že fanúšikovia uvidia hráčov, ktorí sem nosia každý deň srdce a všetko nechávajú na ľade,“ vysvetlil.

„Hlavného trénera sme hľadali na Slovensku, ale jedna z alternatív nevyšla. Preto sme sa pozreli do Česka. Na Aleša sa k nám z našich zdrojov dostali iba dobré referencie. Tréner má históriu skúseností z českej extraligy alebo prvej ligy a spĺňa naše kritériá. Do kabíny sme chceli priniesť moderný dynamický štýl hokeja, podobný ako hrá naša reprezentácia. Nový tréner je v tomto smere dobrým adeptom, pretože preferuje dynamický hokej," zhodnotil vyriešenie trénerskej otázky riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

Je známe aj zloženie realizačného tímu.

Na miesto asistenta hlavného trénera sa vracia Ján Šimko. Druhým asistentom ostáva Radoslav Suchý. Martin Klempa bude trénerom brankárov, ktorého doplní Stanislav Salát. Ten bude zároveň pôsobiť aj ako videoanalytik.

🇨🇿 Na lavičku Kamzíkov sa postaví český tréner. Viac na https://bit.ly/HKPP_Totter2324

Posted by HK Poprad on Monday, May 1, 2023
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM