Peter Handzuš Hokej

Hokejisti v Poprade trénujú. Zatiaľ bez zmlúv

V popradskom hokeji sa toho cez leto veľa nezmenilo. Klub má pokryté financie len na začiatok sezóny. V Poprade trénuje dosť hokejistov so zvučnými menami, Tibor Turan však otvorene povedal, že sú zatiaľ bez zmlúv a kedykoľvek môžu Poprad opustiť.

„Máme pripravené nejaké zmluvy na podpis, takže čo sa týka hokejového klubu, tak vyvíjame aktivity na to, aby sme našli finančné zdroje. Je predčasné hovoriť o tom ako to dopadne, no prísľuby pribúdajú a dúfam, že každým dňom sa to bude zlepšovať,“ uviedol Turan a pokračoval: „Je dovolenkové obdobie, takže stále niekto na niekoho čaká. V prvom rade sme teraz museli riešiť spojazdnenie štadióna, keďže chceme odohrať prípravné zápasy. Nefungovalo tu skoro nič, či už kocka, turnikety a podobne.“

Napriek všetkým prekážkam začali „kamzíci“ s tréningom na ľade. **„Zvolal som hráčov, dohodli sme sa s trénermi Jozefom Škrakom a Martinom Klempom, ktorí by mali viesť tím v novej sezóne. S tréningom sme začali s tým, že ak vstúpime do súťaže, tak mužstvo by malo byť pripravené. Potom sa nás už nikto nebude pýtať, že prečo mužstvo netrénovalo a prečo nevládze. Momentálne prebiehajú rozhovory s hráčmi. To, čo im môžeme ponúknuť, je v štádiu vývoja,“ **skonštatoval Turan, ktorý tiež prezradil, že v popradskom drese trénujú hráči ako Radoslav Suchý, Marcel Ščerbák, Sabahudin Kovačevič, Jaroslav Špelda, Dávid Buc, Dávid Skokan, Roman Tomas, Peter Klouda, či Richard Rapáč.

Výkonný riaditeľ klubu má jasno v tom, že na brankárskom poste by rád uvidel dvojicu Marcel Melicherčík a Dušan Sidor ml. „V obrane by sme chceli mať štyroch skúsených obrancov a štyroch mladých. Čo sa týka útoku, tak tri dvojice skúsenejších alebo kvalitnejších hráčov, k nim pridať mladých a štvrtú päťku chceme urobiť z našich mladých hráčov, ktorí takúto príležitosť ako tento rok, myslím, dlho nebudú mať,“ zamyslel sa Turan.

Príprava na ľade začala v Poprade už minulý týždeň a hráči k piatku 3. augusta ukončili druhý mikrocyklus. „Zatiaľ trénujú hráči z minulosezónneho kádra, pričom k nim pribudli nejakí noví, predovšetkým domáci juniori. Pracujeme s hráčmi, ktorí sú k dispozícii a dúfam, že v priebehu pár dní sa situácia ohľadom hráčskeho kádra vyrieši. Verím, že budeme vedieť, kto tu v novej sezóne bude hrať,“ zaželal si tréner Jozef Škrak, ktorý mal v piatok k dispozícii sedemnásť hráčov.

Nejasnú situáciu v meste pod Tatrami dokumentujú i slová českého beka Jaroslava Špeldu, ktorý očakáva angažmán zo zahraničia.** „Čo tu bude sa ešte uvidí. Zatiaľ nevieme, kto tu bude hrať, každú chvíľu je tu niekto iný. Ani ja neviem, či tu budem, ale trénujem, čo to dá. Stále čakám na ponuku zo zahraničia, i keď sú to ligy o niečo výkonnostne nižšie ako tu, ale sú tam zaručené určité veci, takže práve preto stále čakám a uvidím, čo bude ďalej,“** prezradil Špelda.

Poprad24/tasr Foto: Marián Handzuš Video: Peter Handzuš

Hokejisti v Poprade trénujú. Zatiaľ bez zmlúv
1
Galéria
trening
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM