Peter Handzuš Rôzne

Hokejová škola stojí za Dankom

Hokejová mládež vyjadrila podporu súčasnej koncepcii rozvoja športu

Mestské zastupiteľstvo schválilo v tomto volebnom období Koncepciu rozvoja športu v meste Poprad. Riaditeľka Základnej školy s hokejovými triedami v Spišskej Sobote Adriána Oravcová uviedla, že prioritou novej koncepcie sa stala práca s mládežou.
„Preto vyjadrujeme prekvapenie a nesúhlas s otvoreným listom hráčov A-mužstva Hokejového klubu Poprad, v ktorom sa uvádza, že pre rozvoj hokeja v Poprade je dôležité pracovať s mládežou a talentami intenzívnejšie ako doposiaľ,“ konštatovala Oravcová.
Podľa nej i zákonných zástupcov žiakov hokejových tried sa za posledné dva roky mládežníckemu hokeju po stránke odbornej, finančnej i metodickej venovala pozornosť ako nikdy doteraz. Výsledkom koncepčnej práce je podľa nej nárast záujmu detí o hokej a poskytnutie rovnakej šance všetkým bez ohľadu na sociálne postavenie rodiny, ale s dôrazom na talent.
„Svedčia o tom výsledky žiakov športových hokejových tried v rámci východoslovenského regiónu. Vzrástol aj záujem o hokejovú prípravu detí už v predškolskom veku,“ doplnila riaditeľka. Ďalej uviedla, že hokejová mládež sa dištancuje od stanoviska hráčov A-mužstva. „Vyjadrujeme podporu Koncepcii rozvoja športu v meste Poprad, ktorej konkrétne výsledky dokazujú správe smerovanie mládežníckeho šprotu,“ dodala.
Koncepcia bola prijatá ako otvorený dokument, ktorý môžu dopĺňať predovšetkým poslanci v záujme skvalitňovania športu v Poprade. „Privítali by sme väčší záujem hráčov A-mužstva o výchovu mladej hokejovej generácie aktívnou účasťou medzi mládežou,“ uzavrela Oravcová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM