han Hokej Šport

Hokejoví bratia zostávajú v Poprade: Každý chce titul, my však s domácim tímom!

Slovenskí hokejoví útočníci Matúš a Matej Paločkovci budú aj v nasledujúcej sezóne obliekať dres HK Poprad, s ktorým sa dohodli na predĺžení spolupráce.

Ilustračný obrázok k článku Hokejoví bratia zostávajú v Poprade: Každý chce titul, my však s domácim tímom!
Zdroj: Facebook.com/hkpoprad

Tipsportligový klub o tom informoval na svojej oficiálnej webovej stránke.

Mali v tom jasno

Bratská dvojica sa rozhodla zotrvať v materskom klube. „Ja som stále chcel hrať za Poprad a nezapodieval som sa myšlienkou odísť,“ uviedol pre hkpoprad.sk 29-ročný Matúš Paločko, ktorý strávil v Poprade takmer celú svoju kariéru. V priebehu uplynulej sezóny nastúpil za „kamzíkov“ v 33 zápasoch, v ktorých si pripísal 19 bodov za 9 gólov a 10 asistencií. Na svojom konte má 461 štartov v najvyššej slovenskej súťaži, v minulosti absolvoval aj krátku anabázu v Litoměřiciach, nastúpil takisto za prvoligový Prešov a Spišskú Novú Ves.

„Rokovať o novej zmluve sme začali po vypuknutí pandémie. Vyžiadal si ma tréner, nemal som nad čím premýšľať,“ prezradil 24-ročný Matej Paločko, ktorý počas doterajšej kariéry takisto nastupoval prevažne za Poprad.

V ročníku 2019/2020 odohral za Podtatrancov 50 duelov so ziskom 16 bodov (6+10). Obliekal aj dres českých Benátok nad Jizerou, krátko hral za prvoligovú Spišskú Novú Ves, jednu sezónu strávil v Nice v najvyššej francúzskej súťaži.

Ciele sú jednoznačné

Pred štartom nového ročníka hlási klub vysoké ciele, rovnaké ambície majú aj obaja popradskí odchovanci. „Každý chce vyhrať titul, najlepšie však s domácim klubom,“ vyhlásil Matúš Paločko. Pri útoku na najvyššie priečky chce byť nápomocný aj jeho brat: „Budem sa snažiť presvedčiť trénera, že patrím do zostavy a zároveň budem podávať čo najlepšie výkony, aby som získaval viac času na ľade. Časom sa chcem posunúť a mať väčšiu rolu v tíme. Všetko je však na mne a trénerovi.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM