Marcel Mojžiš Správy

Horor českého turistu v Tatrách: Podarilo sa mu prežiť pád z päťdesiatich metrov!

Horských záchranárov požiadal včera o 22:30 o pomoc 50-ročný český turista. Z bližšie nezistených príčin spadol zo Slavkovskej vyhliadky vo Vysokých Tatrách a pádom si privodil mnohopočetné poranenia a tržné rany.

Vo volaní o pomoc sa sťažoval na bolesti chrbtice a nedostatočnú citlivosť nôh. Do záchrannej akcie bolo nasadených päť profesionálnych a traja dobrovoľní záchranári, ktorí po príchode na miesto zraneného lokalizovali asi 50 metrov pod vyhliadkou. Turista bol zakliesnený pod vetvami hustej kosodreviny.

Dvoch záchranárov spustili kolegovia pomocou lanovej techniky k zranenému, na mieste ho ošetrili, dali mu golier na zafixovanie krku na krátkej chrbticovej doske s podozrením na poranenie chrbtice, zlomeninu panvy a lopatky. Pomocou nosidiel českého turistu následne spolu so záchranármi vytiahli späť na vyhliadku. Zraneného potom preložili do nosidiel, pomocou ktorých ho transportovali na Hrebienok. Tu ho odovzdali privolanej posádke Rýchlej lekárskej pomoci.

Záchranná akcia bola ukončená krátko pred 05:00 hodinou a Český turista mal obrovské šťastie, že takýto pád prežil a sám si dokázal privolať pomoc. Ako sa mu podarilo cez zábradlie na Slavkovskej vyhliadke prepadnúť, je nateraz otázne.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM