Peter Handzuš Rôzne

Horská služba radí: Na túru sa dobre pripravte

Meteorológovia vlnu horúčav, ktorá zastihla naše územie považujú len za prvý vrchol tohto leta. Extrémne teploty očakávame aj v nasledujúcich dňoch. Pri vysokých teplotách je dôležité dodržiavať opatrenia, ktoré zabránia aby sa naše telo dehydrovalo

HZS upozorňuje návštevníkov všetkých horských oblastí, že najvhodnejší čas na zahájenie túry sú skoré ranné hodiny. Zároveň je potrebné chrániť sa pred nežiadúcimi účinkami tepla a UV lúčov pokrývkou hlavy, čím môžeme predísť úpalu. Nesmieme zabúdať na dostatočný príjem vlažných tekutín. Vlažný nápoj sa totiž dostane okamžite do krvného obehu, začneme sa potiť a tým sa ochladzujeme.

Ani vo vysokohorskom prostredí nesmieme vylúčiť búrky z tepla, preto odporúčame vhodnú výstroj a výzbroj do takéhoto počasia aj počas letných dní.

Najohrozenejší práve v horúčavách sú starí ľudia, ľudia so srdcovo-cievnymi a chronickými ochoreniami a samozrejme deti. HZS upozorňuje všetkých, aby prispôsobili pohyb v takýchto podmienkach svojmu zdravotnému stavu a fyzickej kondícii.

Poprad24/hzs Foto: hzs.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM