Aktualizované Marcel Mojžiš Krimi

V rodinnom dome došlo k výbuchu, v akcii všetky záchranné zložky!

Rozruch pod Tatrami! Do rómskej osady na zásah vyrazili všetky záchranné zložky. V rodinnom dome podľa hasičov došlo k výbuchu.

Ilustračný obrázok k článku V rodinnom dome došlo k výbuchu, v akcii všetky záchranné zložky!
Zdroj: TASR

Hasiči zo strediska v Kežmarku boli povolaní k požiaru v rómskej osade v Stráňach pod Tatrami. Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove informovali, že v rodinnom dome vybuchla tlaková fľaša, pravdepodobne propán–butánová nádoba na varenie.

Na miesto okrem hasičov boli privolaní záchranári i polícia. V obytných priestoroch došlo k explózii plynovej bomby, pričom štyria ľudia utrpeli popáleniny. Troch z nich prvotne ošetrila privolaná rýchla lekárska pomoc.

V akcii bol aj popradský vrtuľník VZZS. „Pilot vrtuľníka pristál približne 500 m od miesta, kde sa nehoda stala. Lekár leteckých záchranárov prevzal na mieste 23-ročného muža, ktorý utrpel popáleniny I. stupňa v oblasti tváre a rúk. Zranenému poskytol neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Vzhľadom na nevyhovujúce letové podmienky nemohli ani jeho, ani ostatných zranených leteckí záchranári previesť na Kliniku popálenín v Košiciach–Šaci. Pacient bol v šoku, no v stabilizovanom stave letecky transportovaný do nemocnice v Spišskej Novej Vsi,“ uviedla Zuzana Hopjaková z AIR -TRANSPORT EUROPE Poprad.

Krátko na to, bol vrtuľník opäť vyžiadaný na prevoz popáleného pacienta, ktorého z miesta nehody do popradskej nemocnice previezla rýchla lekárska pomoc. 18-ročný muž utrpel rozsiahle popáleniny hlavy a rúk. Jeho stav si vyžadoval urgentný transport do vyššie špecializovaného zdravotníckeho zariadenia. Po zlepšení meteorologických podmienok mohla posádka VZZS vykonať okamžitý vzlet. Pacient bol krátko po poludní preložený na palubu vrtuľníka a po napojení na umelú pľúcnu ventiláciu transportovaný na Kliniku popálenín v Košiciach–Šaci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM