Monika Vengrínová Samospráva

Horúca novinka: Legendárny hokejista Arne Kroták mieri do politiky

Legenda popradského a slovenského hokeja a najlepší strelec v histórii slovenskej extraligy, štyridsaťjeden ročný Arne Kroták má ambíciu stať sa politikom. V novembrových voľbách sa rozhodol kandidovať na poslanca VÚC Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Horúca novinka: Legendárny hokejista Arne Kroták mieri do politiky
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Prečo politika?
Celý život sa venujem športu a naň by som sa chcel zamerať aj ako poslanec vo VÚC. V tom som doma. Chcem sa venovať športu, mládeži a telovýchove. Osobne si myslím, že to všetko spolu súvisí a podľa mňa, by sa práve deti a mládež mali viac venovať športu a hlavne by mali mať viac prostriedkov a príležitostí na športovanie a samozrejme vzdelávanie spojené s telovýchovou a športom, nakoľko to patrí k sebe.

Kandidujete za politickú stranu Nová väčšina – dohoda (NOVA). Prečo ste si vybrali práve túto stranu?
Je to pravicová strana a ja mám pravicové zmýšľanie, preto si myslím, že sa k sebe hodíme.

Čo bude pre vás prioritou, ak sa do VÚC dostanete? Na aké oblasti by ste chceli zamerať svoju pozornosť?
Ja som presvedčený a vidím to nielen na svojich, ale i na iných deťoch, že podmienky pre mládež, čo sa športu týka, sa zhoršili. Preto do toho idem s tým, že chcem pomôcť tieto podmienky zlepšiť, aby šport hlavne u mladých stále napredoval.

Plánujete aj predvolebnú kampaň?
Čo sa týka predvolebnej kampane, určite nejakú urobíme. My sme tímoví hráči a bude to tímová kampaň, v rámci ktorej budeme chodiť medzi ľudí.

Ako teda vidíte vo voľbách svoje šance?
Momentálne je ťažké predpokladať, aké sú moje šance. Myslím si však, že každý má rovnakú štartovaciu čiaru a uvidíme, ako presvedčím občanov, lebo je to hlavne o nich.

Viete už, koho budete v novembrových voľbách podporovať za predsedu VÚC Prešov?
Momentálne ešte nie sme rozhodnutí pre žiadneho kandidáta, ale samozrejme, po určitom čase sa to vykryštalizuje. V zastupiteľstve budme naklonení spolupráci s každým kandidátom.

A ešte posledná otázka, ktorá zaujíma najmä hokejových fanúšikov. Po návrate na Slovensko ste sa vyjadrili, že svoju hokejovú kariéru ukončíte doma v Poprade. Znamená to, že už prišiel čas rozlúčiť sa s hokejom?
Plánoval som, že ukončím kariéru v Poprade a aj sa tak stane. Presný čas kedy, vám však momentálne neviem povedať. Kým budem zdravý a budem vládať a nebudem tam chlapcom, ako sa hovorí zavadzať, tak to potiahnem ešte možno rok, možno dva, uvidíme.

Ďalšími menami na kandidátnej listine hnutia sú vysokoškolský učiteľ a bývalý dlhoročný riaditeľ cirkevnej školy v Poprade Ján Dravecký, stredoškolská učiteľka Jana Dudová a okresný predseda NOVA Branislav Švec.

Horúca novinka: Legendárny hokejista Arne Kroták mieri do politiky
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM