Monika Vengrínová Samospráva

O kreslo zabojuje opäť: Anton Danko oznámil, že bude kandidovať na primátora

Súčasný primátor Anton Danko dnes na tlačovej konferencii oznámil svoje rozhodnutie opätovne kandidovať na post primátora mesta Poprad v nadchádzajúcich komunálnych voľbách v novembri tohto roka. O dôveru občanov mesta sa bude uchádzať i viceprimátor Milan Baran ako kandidát na poslanca.

Ilustračný obrázok k článku O kreslo zabojuje opäť: Anton Danko oznámil, že bude kandidovať na primátora
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Oficiálne oznamujem, že sa v jeseni budem opäť uchádzať o post primátora mesta Poprad, a to z viacerých dôvodov. Vždy nám išlo len o mesto Poprad, aby bolo krajšie a príťažlivejšie, aby sa v ňom Popradčania cítili lepšie ako doteraz. V danom čase som o ďalšej kandidatúre neuvažoval, ale rýchlo meniaca sa doba, ktorá prináša nové výzvy pre ďalší rozvoj Popradu a podpora mnohých občanov, ako aj podpora viceprimátora Milana Barana, ma doviedli k rozhodnutiu opätovne sa uchádzať o dôveru všetkých Popradčanov a to aj pod vplyvom obáv o ďalšie smerovanie nášho mesta,“ informoval novinárov na dnešnej tlačovej konferencii primátor mesta Poprad Anton Danko s tým, že svoj volebný program predstaví v septembri.

Ako ďalej uviedol, za nebezpečné pre ďalší rozvoj mesta a takisto za hodenú rukavicu k účasti v nadchádzajúcich voľbách považuje nesplnieteľné sľuby, nekoncepčné programy, znevažovanie alebo prehliadanie všetkých dosiahnutých úspechov mesta, či nekonštruktívnu kritiku od niektorých potenciálnych kandidátov.

Zároveň primátor informoval, že do volieb pôjde ako občiansky a nezávislý kandidát rovnako, ako súčasný viceprimátor Popradu Milan Baran, ktorý oficiálne oznámil svoju kandidatúru na poslanca mestského zastupiteľstva mesta Poprad. Ten by mal podľa dohody oboch popredných predstaviteľov mesta v prípade úspechu jedného i druhého pokračovať vo svoje funkcii viceprimátora.

„Po niekoľkých volebných súbojoch s pánom primátorom Antonom Dankom som sa rozhodol v nasledujúcich voľbách nekandidovať na post primátora, ale plne podporiť v tomto rozhodnutí kandidatúru súčasného primátora pána Danka. Som presvedčený, že najkompetenentejší v tejto funkcii je stále on. Naša doterajšia vzájomná spolupráca dala komunálnej politike nový rozmer a v tejto úspešnej spolupráci by sme chceli spoločne pokračovať v prospech mesta Poprad a jeho občanov a doviesť Poprad na novú kvalitatívnu úroveň. Verím, že toto rozhodnutie prispeje k ďalšej stabilizácii mesta a k jeho rozvoju,“ dodal Milan Baran, viceprimátor mesta Poprad.

Tlačová konferencia Danko-Baran
1
Galéria
Tlačová konferencia Danko-Baran
3
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM