Aktualizované Peter Handzuš Krimi

V Poprade evakuovali cestujúcich z vlaku. V súprave RegioJetu bola nahlásená bomba

Vo vlaku spoločnosti RegioJet bola dnes popoludní nahlásená bomba. Vlak zastavil na vlakovej stanici v Poprade a všetci cestujúci boli z rýchlika smerujúceho z Prahy do Košíc evakuovaní. Informáciu potvrdilo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade evakuovali cestujúcich z vlaku. V súprave RegioJetu bola nahlásená bomba
Zdroj: TASR

Prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik uviedol, že informácia o tom, že sa vo vlaku nachádza bomba, bola zverejnená v Čechách na sociálnej sieti Facebook. „Informovali nás českí kolegovia. Na železničnej stanici v Poprade boli prijaté opatrenia, vlak bol evakuovaný a vykonávali sa pyrotechnické prehliadky,“ uviedol Džobanik.

„Dnešné zdržanie a zdĺhavé prehliadanie vlaku v Poprade bolo zbytočné a neodôvodnené, pretože nehrozilo žiadne bezpečnostné riziko. Polícia Slovenskej republiky túto informáciu mala, napriek tomu rozhodla o zastavení premávky na železničnej stanici v Poprade,“ uviedol tlačový hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj. Doplnil, že postup slovenskej polície, ktorá zdržala odchod vlaku spod Tatier komplikovala život aj cestujúcim ostatných spojov.

Podľa Xénie Guvekovej, ktorá cestovala rýchlikom z Prahy do Košíc, museli všetci ľudia opustiť vlak a čakali, čo sa bude diať. „Do Popradu sme meškali kvôli rôznym výlukám približne 40 minút. Keď sme prišli do Popradu na stanicu, tak vlak zastavil a zaznelo hlásenie, že kvôli mimoriadnej udalosti, aby sme okamžite opustili priestory vlaku,“ opísala situáciu cestujúca. Vlak z popradskej stanice vyrazil s viac ako 80-minútovým meškaním.

V Poprade evakuovali cestujúcich z vlaku. V súprave RegioJetu bola nahlásená bom
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM