Peter Handzuš Hokej

Hráčom Dinama Moskva sa Tatry najskôr páčili, potom na ne nadávali

Panoráma Vysokých Tatier okúzlila nejedno mužstvo Kontinentálnej hokejovej ligy, ktoré v minulej sezóne zavítalo do Popradu. Víťazné tímy odchádzali okrem dobrého pocitu zo zisku bodov aj s príjemnou spomienkou na slovenské veľhory, inak tomu bolo po

Dvadsaťdeväťročný obranca úradujúceho držiteľa Gagarinovho pohára s Dinamom Moskva prezradil, že hoci jeho spoluhráčov Poprad najprv očaril, dve prehry s tamojším HC Lev im ho znechutili. Popradčania si vôbec prvé domáce víťazstvo pripísali práve na úkor neskoršieho šampióna (4:1) a triumf zaznamenali aj v druhom vzájomnom meraní síl na domácom ľade (4:3 sn).

„Keď sme koncom septembra prišli prvýkrát do Popradu, bolo ešte príjemne teplo a navyše z hotela sme mali výhľad na Tatry. Všetci si to pochvaľovali a hovorili, že je paráda mať takéto mužstvo v lige. Keď sme tam však druhýkrát prehrali, všetci už nadávali, načo je tu takého mužstvo a prečo to tu vôbec je,“ vyvolal Graňák smiech prítomných novinárov na štvrtkovej tlačovej konferencii pri príležitosti ukázania víťaznej trofeje v Trenčíne.

Graňák sa vyjadril aj k účasti Slovana Bratislava v KHL, vďaka čomu bude mať Slovensko aj po presťahovaní HC Lev do Prahy svojho zástupcu v súťaži. Spomienky na prehry v Poprade v ňom však v tejto súvislosti vyvolávajú aj mierne obavy. „Veľmi sa teším, že budeme hrať na Slovane. Na druhej strane si hneď spomeniem, ako sme hrali dvakrát v Poprade a oba zápasy prehrali. Takže sa teším, no mám aj obavy,“ dodal s úsmevom strieborný medailista z MS vo Fínsku.

Poprad24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM