Peter Handzuš Krimi

Hrôza na železnici: Rýchlik žene (†47) amputoval nohy

AKTUALIZOVANÉ: Tragická nehoda sa stala v nedeľu večer na železnici v Poprade. Svoj život tam skončila 47-ročná Popradčanka. Zrazil ju rýchlik, smerujúci z Košíc do Chebu. Po nehode zostala trať neprejazdná viac ako dve hodiny.

Ilustračný obrázok k článku Hrôza na železnici: Rýchlik žene (†47) amputoval nohy
Zdroj: TASR

V posledný deň víkendu výpravca telefonicky oznámil na oddelenie ŽP PZ Poprad zo železničnej stanice Poprad – Tatry, že na trati medzi Gánovcami a Popradom došlo k zrazeniu osoby rýchlikom. „Preverovaním policajtmi na mieste bolo zistené, že rušňovodič pri vedení rýchlika R440 zachytil rušňom osobu ženského pohlavia,“ povedal pre Poprad24 krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Rušňovodič uviedol, že pri prejazde uvedeným úsekom v blízkosti trate sa nachádzala osoba ženského pohlavia, a keď prechádzal v tesnej blízkosti, náhle mu vstúpila do priechodového prierezu hnacieho dráhového vozidla.

Zamestnanec železníc použil výstražné zvukové znamenie a následne aj rýchločinné brzdenie. Pre krátku vzdialenosť už však nedokázal zrážke zabrániť a následne počul silný tupý náraz. Rušňovodič taktiež uviedol, že v blízkosti trate ako aj zrazenej osoby sa nenachádzali žiadne iné osoby.

„Totožnosť osoby bola zistená ako 46-ročná žena z Popradu,“ vyjadril sa Džobanik k totožnosti nebohej. Na mieste udalosti bola prítomna RLP, ktorá skonštatovala zranenia nezlučiteľné zo životom. Privolaný ohliadajúci lekár sa vyjadril k príčine smrti ako k devastačnému poškodeniu tela vlakom, pričom došlo k oddeleniu dolných končatín od tela v panvovej oblasti, amputovaniu pravej končatiny v oblasti lakťa a viacero odrenín po celom tele vzniknutých následkom zrážky.

Škoda pre ŽSR bude vyčíslená dodatočne. Dychová skúška na alkohol bola u rušňovodiča negatívna. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM