Ľubomír Hudačko Krimi

Hrôza pod Tatrami: Vodiča autobusu NAPADLI cestujúci! V hre je aj možné ZRUŠENIE liniek

Vedenie popradskej autobusovej dopravy zvažuje zrušenie niekoľkých spojov. Dôvodom je stúpajúca agresivita cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku Hrôza pod Tatrami: Vodiča autobusu NAPADLI cestujúci! V hre je aj možné ZRUŠENIE liniek
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

Dvaja agresívni muži nedávno napadli vodiča linkového autobusu, rany do hlavy dostal zozadu. Upozornil na to portál noviny.sk.

„Chlapcom sa nepáčilo, že museli zaplatiť za lístky. Myslel som si, že už bude koniec a zrazu som zozadu dostal dve rany,“ opísal ďalej pre televíziu Joj okolnosti situácie napadnutý vodič. Neskôr lístok uhradili, no potom prišiel spomínaný útok.

Údery do hlavy boli také silné, že vodič je už pár dní práceneschopný. Prípad rieši polícia.

Zvažuje odchod

„V prípade bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva,“ informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Vodič je na čiastočnom invalidnom ale chcel ešte pracovať a splniť si sen – šoférovať autobus. Po tomto útoku zvažuje odchod. Generálna riaditeľka spoločnosti hovorí o tom, že agresivita a arogantnosť zo strany cestujúcich stúpa.

Budú odmietať

Cestujúcich riaditeľka vyzýva, aby dodržiavali pravidlá, obráti sa aj na obce aj Prešovský samosprávny kraj, aby spoločne našli riešenie, ako eliminovať útoky a ničenie majetku, lebo situácia podľa nej je naozaj vážna.

„Ak sa niečo v blízkej dobe nezmení, tak my ako dopravca budeme odmietať vykonávať tieto linky,“ dodala pre Tv Joj na záver Krajčová Gočová.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM