Peter Handzuš Správy

Tínedžeri v Poprade objímali chodcov: Rozdali až 7314 objatí, pozrite si to

Celoslovenské podujatie Hug Day 2013 vzbudilo na Slovensku vlnu pozitívných reakcií a preto sa súčasťou tejto akcie stávajú aj školy, rôzne organizácie, mládežnícke parlamenty či malé slovenské dedinky. Dobrovoľných objímačov ste mohli stretnúť v celom Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Tínedžeri v Poprade objímali chodcov: Rozdali až 7314 objatí, pozrite si to
Zdroj: Dnes24.sk

Tridsiatka objímačov zobrala v stredu útokom aj mesto Poprad. Svoje objatia rozdávali naozaj všade. „Objímali sme na námestí, v domove dôchodcov, na staniciach, v obchodnom centre Max aj na mestskom úrade,“ povedala koordinatorka podujatia za mesto Poprad Mária Budzáková.

Rekord prekonaný

Organizátori podujaia si pre tento rok stanovili cieľ rozdať aspoň 14 tisíc objatí. „V Poprade sme rozdali 7314 objatí,“ povedala o dobre odvedenej práci koordinátorka Mária. Nakoniec sa nadšencom objímania tento rok počas Hug Day podarilo rozdať neuveriteľných 58 010 objatí a vytvorili tak nový celoslovneský rekord.

Do Hug Day sa na Slovensku zapojilo 25 miest

Deň objatí sa začal presne o 10-tej hodine, presne vtedy sa na námestiach či v uliciach miest objavili trasparenty s nápisom „Free hug“ a dobrovoľníci v špeciálnych tričkách. ,,Niektorí o nás už počuli v médiách, preto nám zdiaľky mávali, aby sme si ich všimli. Bežali oproti nám a hádzali sa nám do náručia. Bolo to úžasné," pobvedal hlavný koordinátor Hug Day Jaroslav Dodok z portálu Študent 24.

Už sa tešia na budúci rok

Živá ľudská reťaz sa vydarila v Banskej Bystrici, či v Poprade, v Bratislave prekvapili huggeri objatím dokonca šoféra autobusu. Pozitívne reakcie z Dňa objatí organizátorov potešili: ,,Preto sme sa rozhodli, že do ulíc sa vrátime aj o rok. Tento event chceme pripraviť aj v Českej republike a vymyslieť ešte originálnejšie objatia ako tento rok," s úsmevom uzavrel Jaroslav Dodok.

Iniciátorom Hug Day 2013 je študentský spravodajský portál Student24 a hlavným mediálnym partnerom podujatia je rádio Europa2.

Foto: Mária Budzáková, Mária Hasajová, Peter Handzuš

Hug Day v Poprade: Mladí rozdali 7314 objatí
1
Galéria
Hug Day 2013 Poprad
23
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM