Pavol Krupka Kultúra

Husľová šou Filipa Jančíka

Pred mladým popradským publikom predviedol svoje umenie rovnako mladý huslista Filip Jančík. Na pódiu Domu kultúry nehral sám, sprevádzali ho, pre mnohých možno trochu paradoxne, štyria rockoví hudobníci a jeden DJ.

Pod svetlami reflektorov a v žiare rôznych svetelných efektov Filip ukázal, že huslista nemusí hrať len klasiku či folklór, ale že svoj nástroj môže rozozvučať aj v moderných štýloch rocku či popu. Poldruhahodinová šou bola vyplnená súčasným i klasickým rockovým repertoárom, pre mnohých v publiku dostatočne známym, aby svoje nadšenie vyjadrili potleskom i výskaním.

Samozrejme, nešlo len o repertoár, mladý hudobník privádzal mladých poslucháčov do varu predovšetkým svojou technicky vyspelou hrou na husliach. Podiel na úspechu popradského koncertu má, samozrejme, aj jeho vizuálna stránka. Bola veľmi bohatá, a to nielen na tunajšie pomery.

Ako Filip píše na svojej stránke, ponuku na spoluprácu s ním prijali špičkoví slovenskí hudobníci. V tomto roku spolu odohrajú viacero koncertov na Slovensku i v zahraničí a navštívia aj hudobné festivaly. Prvé vystúpenie s novým programom venoval v piatok svojmu rodnému mestu.

//Náš portál vám ponúka rozhovor s Filipom Jančíkom, z ktorého sa dozviete niektoré ďalšie podrobnosti. V druhom videu prinášame zostrih úvodných skladieb koncertu. //

[youtube=440,248]h­ttp://youtu.be/cY0o­ibTTyQ0[/youtu­be] //Zdroj: /…ancik.com///

Husľová šou Filipa Jančíka
1
Galéria
FilipJancikPP
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM