Janka Danková Hokej

Hvila po prehre s Trenčínom: Zbrane ešte zďaleka neskladáme

Hráči Popradu dokázali v posledných šiestich zápasoch vyhrať len raz. Napriek chybám, ktoré si pripúšťajú, sú stále pripravení bojovať o čo najlepšie umiestnenie v tabuľke po základnej časti.

Ilustračný obrázok k článku Hvila po prehre s Trenčínom: Zbrane ešte zďaleka neskladáme
Foto: Dominika Handzušová

Konečne si vstúpiť do svedomia

Zviazané ruky, nervozita, či skvelé výkony súperových brankárov. Viacero faktorov sa podpisuje pod skutočnosť, že „kamzíci“ sa nedokážu naštartovať na akúsi víťaznú, resp. bodovú šnúru. „Stále robíme tie isté chyby. Súperovi vždy dáme obrovské množstvo šancí a potom nemôžeme čakať nič iné, ako len oči pre plač. Je potrebné si konečne vstúpiť do svedomia a hrať dôkladnejšie v obrane,“ vyjadril sa s odhodlaním stále bojovať, útočník Lukáš Hvila. „Šancí streliť súperovi gól máme pomerne dosť, ale čo človek narobí, keď brankár v bráne doslova čaruje. Zbrane však ani zďaleka neskladáme,“ dodal Hvila, ktorý začal sezónu v Banskej Bystrici.

Rozhodli trenčianske využité presilové hry

Po prehre s Trenčínom 1:5 vládla v kabíne Popradčanov opäť sklesnutá nálada a sklamanie. Kamzíci prišli k žlto-červeným totiž s jasným cieľom a síce bodovať. „Samozrejme, že sme prišli vyhrať alebo aspoň remízovať. Snažili sme sa tlačiť do brány, ale nepodarilo sa nám streliť góly, potom sme lacno inkasovali a už sme to nedokázali otočiť,“ zhodnotil zápas spovedaný útočník. Po prvých dvoch tretinách, kedy bol stav 2:1 v prospech Trenčanov, mali oba tímy ešte mnoho šancí nakloniť výsledok zápasu vo svoj prospech. Hlavý rozhodca Jonák však v poslednej časti hry nadelil hosťom štyri dvojminútové vylúčenia. Vojaci sa dokázali tejto šance chopiť a gólovo sa presadiť, a tak zo štyroch presilových hier využili presnú polovicu. „Dnes nám pomohli hlavne vylúčenia na strane hostí v poslednej tretine. Dovtedy bol zápas veľmi vyrovnaný. Našťastie sme im dokázali dať v tretej dvadsaťminútovke tri góly, čo nám zabezpečilo víťazstvo a našim fanúšikom obrovskú radosť,“ otvorene priznal Tomáš Bokroš, ktorý tiež presným zásahom potrestal popradské vylúčenie.

Nechceme sklamať svojich priaznivcov

Momentálna ôsma priečka v tabuľke Popradčanom veľmi nevonia. Pred deviatou Žilinou majú náskok 13 bodov, na možnosť, že by sa do playoff nedostali, ani nepremýšľajú. „Na niečo také nechcem ani pomyslieť. Už v nedeľu proti Bystrici budeme musieť dôkladne brániť, vychádzať práve zo zabezpečenej obrany a snažiť sa o protiútoky. Nemôžeme už dostávať lacné góly a naopak musíme viac strieľať. S jedným presným zásahom sa málokedy dá vyhrať. Ideme teda bojovať a zbierať body,“ odhodlane vyslovil útočník s číslom 22. Popradskí hráči nezabúdajú ani na svojich fanúšikov a chcú im urobiť na domácom ľade konečne trojbodovú radosť. „Musíme ukázať, že v nás je stále chuť hrať a víťaziť. Nechceme svojich priaznivcov sklamať,“ dodal na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM