Monika Vengrínová Hokej

Ide do tuhého. Kamzíci bojujú o štvrté miesto

Pred blížiacim sa play off potrebovali kamzíci nazbierať body, aby z piateho miesta postúpili na štvrté. Cenné bodíky si pripísali dnešnou výhrou nad Piešťanmi, na ktoré však stále strácajú dva body. Rozhodnú posledné tri zápasy základnej časti.

Ilustračný obrázok k článku Ide do tuhého. Kamzíci bojujú o štvrté miesto
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Pred zápasom medzi Popradom a Piešťanmi slávnostne ocenilo vedenie domáceho klubu dvoch olympionikov vo svojich radoch – Edgarsa Masalskisa a Jurisa Stalsa za príkladné reprezentovanie v ruskom Soči. Samotný zápas tabuľkových susedov a pravdepodobných súperov v blížiacom sa play-off pôsobil v prvej tretine rozháraným dojmom. Počtom zakázaných uvoľnení či postavení mimo hry možno oba kolektívy vytvorili rekord extraligy. Aj keď hosťujúci celok pôsobil nebezpečnejším dojmom, najväčšie šance na otvorenie skóre spálili domáci. Najprv vyhorel v dobrej pozícii Stals a v závere tretiny vychytal Paločka famóznym zákrokom brankár Tomek.

V druhom dejstve sa obraz hry zlepšil z oboch strán. Skóre otváral s poslednými sekundami presilovej hry Chylo, keď zaváhanie domácej obrany pri vyhodení puku využil Hamrák, ktorý prihrával pred prázdnu bránku práve osamotenému Chylovi. Presne v polovici zápasu pohotovo dorazil Tomekom vyrazený puk do siete Vaic a bolo vyrovnané. Gól domácich povzbudil, v 36. minúte pokoril Tomeka po druhý raz Takáč. O minútu na to už Poprad viedol o dva góly zásluhou Lapšanského. Necelé dve minúty pred odchodom na druhú prestávku dostali domáci výhodu presilovky o dvoch hráčov, ktorú využili zásluhou obrancu Fabiana – 4:1.

V záverečnej časti hry mali niekoľkonásobnú početnú výhodu hráči oboch táborov. Pekná kombinácia na jeden dotyk sa podarila piešťanským havranom. V 52. minúte nabil Raisovi na strelu z prvej Peško a Masalskis bol prekonaný – 4:2. Zníženie hostí vrátilo späť do hry. Na rozdiel gólu mohol znížiť Hamrák, Melichárekov teč skončil len tesne vedľa. Drámu v Poprade nechcel pripustiť Vaic, keď štyri a pol minúty pred záverečným klaksónom zvýšil na 5:2 pre Poprad. Už o pár sekúnd odpovedali hostia svojim tretím gólom, jeho autorom bol aktívny Hamrák – 5:3. To ešte pod Tatrami nebolo stále všetko. Po faule Peška na Stalsa hrali kamzíci presilovku, v ktorej si sám faulovaný položil na ľad Tomeka a bekhendovým zakončením stanovil konečných 6:3 pre Poprad.

Milan Jančuška, tréner Popradu: „Stále bojujeme o štvrté miesto. Už dlhší čas podriaďujeme prípravu i zápasy na play off. Videli sme veľa gólov a pekných akcií, ale viac som predsa len spokojný s výsledkom. Výhra nás teší, aj naďalej chceme pokračovať v zlepšovaní.“

Milan Klement, tréner Piešťan: „Do Popradu sme prišli s tým, že si chceme udržať šesťbodový náskok pred domácimi. Vyzeralo to nádejne. Vedeli sme, že pri rovnosti bodov bude rozhodovať vzájomné skóre. V prípade prehry by nám viac vyhovovala prehra o góly, no prehrali sme napokon 3:6.“

HK Poprad – ŠHK 37 Piešťany 6:3 (0:0, 4:1, 2:2)

Góly: 30. Vaic, 36. Takáč, 37. Lapšanský, 40. Fabian, 56. Vaic, 59. Štals – 27. Chylo, 52. Rais, 57. Hamrák.
Rozhodovali: Lokšík –Smrek, Gavalier,
vylúčení: 5:5, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 1191 divákov

Poprad-Piešťany 25.2.2014
1
Galéria
Poprad-Piešťany 25.2.2014
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM