Martin Sýkora Správy

Incident má dohru: Zber jabĺk v matejovskej záhrade deťmi rieši polícia

Uplynulý týždeň sme informovali o udalosti, o ktorej popradská verejnosť intenzívne diskutovala aj na sociálnych sieťach. Prípad nakoniec skončil na polícii.

Ilustračný obrázok k článku Incident má dohru: Zber jabĺk v matejovskej záhrade deťmi rieši polícia
Zdroj: pixabay

Deti zbierali jablká na cudzom

O incidente nás informovala obyvateľka popradskej mestskej časti, ktorá nám poslala aj fotografie."V Ma­tejovciach som bola svedkom krádeže jabĺk z dvora za bieleho dňa,“ napísala nám Sabina, ktorú pobúrilo, že nezbedným deťom pomáhala aj dospelá tehotná žena. Podobné incidenty sú v tejto mestskej časti takmer na dennom poriadku. Pokusy o nájdenie čarovnej paličky alebo koncepčného riešenia sú zatiaľ neúspešné. „Neostáva nám už nič iné, len čakať, či to zájde ešte ďalej, keďže mesto nad takýmito neprispôsobivými občanmi naďalej len priviera oči,“ dodala matejovská obyvateľka.

Incident má policajnú dohru

Na náš článok reagovali najprv popradskí mestskí policajti. „V utorok (31. 7.) mestskí policajti na základe fotografií, ktoré uverejnil portál Poprad24 vykonali preverenie krádeže jabĺk z dvora farskej záhrady na Ul. Koperníkovej v Matejovciach. Krádeže sa malo dopustiť sedem maloletých osôb z Matejoviec, ktoré boli stotožnené a nakoľko v uvedenej veci je podozrenie z trestného činu porušovania domovej slobody, vec bola odstúpená na Obvodné oddelenie PZ v Poprade k ďalšej realizácii,“ informoval Štefan Šipula, náčelník MsP Poprad.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM