Peter Handzuš Hokej

Inšpekcia z KHL v Poprade

V Poprade inšpekcia z KHL, pod Tatry pricestoval aj viceprezident Šalajev.

V súvislosti so záujmom o vstup klubu HC Lev Poprad do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) pricestovali na odbornú inšpekciu pod Tatry štyria vrcholní manažéri spomínanej súťaže. KHL na základe všetkých podkladov od HC LEV rokuje o prijatí klubu do renomovanej súťaže ako prvého tímu zo strednej Európy. HC LEV bol blízko účasti v KHL už v lete 2010.

Medzi manažérmi KHL figurovali aj viceprezident Vladimir Šalajev a riaditeľa organizácie súťaže Dmitrij Kurbatov, ktorých prijal primátor mesta Anton Danko. Počas prehliadky sa dôkladne venovali technickému zázemiu hokejovej Arény Poprad, ako aj infraštruktúre či okoliu mesta – Vysoké Tatry, letisku Poprad. Manažéri KHL pochválili profesionalitu prípravného tímu HC LEV.

„Celá dvojdňová návšteva zástupcov KHL bola vecná a profesionálna, prebehla v odbornej a pohodovej atmosfére. Vedenie KHL berie všetky súvislosti so športovou stránkou veľmi vážne, či už sa jedná o ďalšie technické vylepšenie arény, marketingové záležitosti, alebo servisu pre divákov. Klub chce klásť dôraz na komfort a bezpečnosť fanúšikov a tiež na zodpovedajúce zázemie pre novinárov, či televízne štáby v tejto aréne,“ povedal Zdeněk Šesták, riaditeľ komunikácie HC LEV. „Klub HC LEV predložil vedeniu KHL všetky dokumenty a absolvoval s nimi prehliadku Arény a infraštruktúry regiónu. KHL na Slovensku určite pomôže ďalšiemu rozvoju tunajšieho hokeja, ponúkne nové, nielen športové príležitosti a zvýši prestíž celého regiónu. Už len množstvo správ o Poprade v zahraničnej tlači pomohlo k zviditeľneniu mesta a Tatier,“ dodal pre oficiálne klubové stránky, hclev.eu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM