Martin Sýkora Futbal

Inter padol v Poprade v samotnom závere: Tri body vystrieľal opäť Šesták

Popradskí futbalisti vybojovali na domácom trávniku plný bodový zisk. V Národnom tréningovom centre sa predstavilo doteraz najlepšie hrajúce družstvo.

Ilustračný obrázok k článku Inter padol v Poprade v samotnom závere: Tri body vystrieľal opäť Šesták
Foto: Peter Handzuš

Druhá najvyššia slovenská futbalová súťaž pokračovala cez víkend 9. kolom. Pod Tatry pricestovala známa značka – bratislavský Inter a treba skonštatovať, že to bol pravdepodobne najlepšie pripravený a hrajúci súper, s ktorým sa Podtatranci doteraz stretli.

Zápas zniesol najvyššie kritériá. Interisti neprišli iba brániť, ale do Popradu prišli hrať futbal. Často držali loptu na kopačkách a nedovolili domácim prekvapiť ich prvých 20 minút. Potom však hostitelia zlepšili pohyb, pridali zdravú agresivitu a hneď si vypracovali dve šance, v ktorých sa ocitol kanonier Šesták. V bráne Interu však stál istý Kollár, ktorý podržal svojich spoluhráčov.

Po bezgólovom polčase sa súperi po prestávke snažili rozhodnúť duel presným zásahom. Podľa priebehu hry bolo jasné, že o víťazovi rozhodne jeden gól. Ten nakoniec prišiel v samotnom závere stretnutia. Už tradične sa o body postaral kanonier Šesták – v 88. minúte, ktorý opäť strhol víťazstvo na stranu FK Poprad.

FK Poprad - Inter Bratislava 1:0
50
Galéria
Foto: Peter Handzuš

FK Poprad – FK Inter Bratislava 1:0 (0:0)
Gól: 88. Šesták. Rozhodoval: Horváth, ŽK: Šesták – Špak, Šulc, Mance, 650 divákov

FK Poprad: Malec – Hatok, Hric, Palša, Kica, Kopúnek, Maťaš, Gallovič (79. Holiš), Jančo (62. Medak), Kukoľ, Šesták (90. Lukáč)
Inter Bratislava: Kollár – Štrba, Tóth, Kochan, Špak, Prekop (75. Klooster), Baldovský, Labuda, Petráš, Šulc, Mance (70. Fedor)

Zdroj: YouTube.com

Richard Slezák, asistent trénera FK Inter Bratislava: „Nie je jednoduché vidieť chlapcov v kabíne. Boli aj nejaké slzy. Zápas bol atraktívny aj pre divákov, i keď padol len jeden gól. Na druhú ligu malo stretnutie veľmi dobrú úroveň. Je tu veľmi pekné prostredie. Sú tu aj milí ľudia. Nebolo tak všade, či už v Spišskej Novej Vsi alebo niekde inde. Dojem z hry je dobrý, ale opäť sa vraciame domov bez bodov, čo nás veľmi mrzí. Ale taký je futbal.“

Stanislav Šesták, asistent trénera FK Poprad: „V našej kabíne bolo pre zmenu veselo, sme veľmi šťastní. Priklonilo sa k nám šťastie, keď sme dali rozhodujúci gól. Kvalita zápasu bola veľmi dobrá. Lepšie mužstvo ako Inter v tejto sezóne v Poprade ešte nehralo – silné na lopte, kombinačne na úrovni, žiadne bránenie, ale obojstranne otvorený futbal. Sme veľmi radi, že sme dnes zvíťazili proti ťažkému súperovi.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM