Peter Handzuš Basketbal

Iskra Svit vyhrala v príprave nad Pardubicami. Budúci víkend preverí Sviťanov turnaj

Do Svitu zavítali basketbalisti z českých Pardubíc. V rámci prípravy na novú sezónu odohrali na Slovensku tri zápasy. Prehrali len jeden, a to ten vo Svite.

Ilustračný obrázok k článku Iskra Svit vyhrala v príprave nad Pardubicami. Budúci víkend preverí Sviťanov turnaj
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Iskra Svit odohrala v piatok prípravný zápas proti BK JIP Pardubice. V skoro extraligovom tempe nedala hosťom žiadnu šancu a aj keď Česi miestami sťahovali, domácim sa podarilo niekoľkokrát pekne vyšachovať hosťujúcu obranu a vedenie si udržali až do konca. Sviťanom sa darilo aj v trestných hodoch. Z 23 pokusov premenili 22. Že to bol kvalitný zápas, potvrdil po stretnutí aj prezident klubu Ján Drobný: „Som milo prekvapený z našej hry. Podali sme naozaj dobrý výkon.“

Viecero hráčov je pod Tatrami len na skúške a zmluvy sa budú podpisovať zrejme až tesne pred začiatkom sezóny. „Cítime zodpovednosť voči sebe, voči mestu Svit a voči fanúšikom. Budeme sa snažiť postaviť čo najsilnejší tím v rámci našich možností,“ povedal o zložení tímu na nadchádzajúcu sezónu prezident klubu. Vo Svite sa aj naďalej podarilo udržať trénera Rudolfa Yuga, ktorý sa podľa Drobného môže v blízkej budúcnosti stať aj trénerom slovenskej reprezentácie.

Budúci víkend sa vo Svite uskutoční 2. ročník turnaja o Baťov pohár. Zúčastnia sa ho tak, ako minulý rok, tímy z maďarskej Nyíregyházy, českého Jindřichovho Hradce a dva tímy zo Slovenska – Spišská Nová Ves a domáca Iskra.

Iskra Svit vs. BK JIP Pardubice 88:77 (20:19, 28:20, 20:23, 20:15) Body: Coley 17 (7 doskokov, 7 asistencií), Jugo 16, Jackson 15 (10 doskokov), Vojtek 14, Berkis 11 (7 doskokov), Papac 7, Fodor 5, Hrkač 3

Trestné hody Isky Svit 22/23.

Iskra Svit vyhrala v príprave nad Pardubicami. Budúci víkend preverí Sviťanov tu
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM