Peter Handzuš Basketbal

Iskra zabojovala: Boj o bronz pokračuje

Séria duelov o bronz medzi Nitrou a Svitom pokračovala druhým zápasom. Iskra hrala doma o možnosť zahrať si rozhodujúci zápas v piatok na palubovke Nitry. V tradične skvelej diváckej kulise sa Svitu podarilo odvrátiť nitriansky medailový mečbal.

BK Iskra Svit – BK Bemaco SPU Nitra 93:74 (22:12, 21:19, 23:22, 27:21) – stav série: 1:1

Najviac bodov: Berkis 26, Čosič 21, J. Jefferson 15 – Žiak 19, Tomek 13, Clemente 11

Obidve mužstvá mali ambície hrať finále. Realita je však taká, že im musí stačiť boj o bronzové medaily. V rýchlom otvorenom zápase sa lepšie rozbehla Iskra. Hostia viedli v prvých dvoch minútach dvakrát o dva body, ale to bolo všetko.

Nitra strieľala častejšie, ale lopta sa odrážala všade inde, len nie do koša. Domáci hráči tak odrazené lopty doskakovali a vyrážali do rýchlych protiútokov. Ich náskok sa zvyšoval na dvojciferné čísla. Iskra si ukočírovala vývoj zápasu aj po polčase a nedala hosťom nijakú nádej na zvrátenie nepriaznivého sta­vu.

Iskra Svit sa víťazstvom v poslednom domácom zápase v tejto sezóne poďakovala svojím verným fanúšikom. O tom, kto dostane bronzové medaily sa rozhodne až v piatkovom zápase v Nitre. Získa ich to družtvo, ktoré bude na zápas lepšie motivované.

Foto: Branislav Babjak

Iskra zabojovala: Boj o bronz pokračuje
1
Galéria
svit-nr
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM