Peter Handzuš Hokej

Ján Jaško v Nitre

Bývalý tréner HK AutoFinance Poprad nahradil v Nitre Branislava Okuliara.

Novým trénerom extraligového hokejového tímu HK Nitra sa v utorok stal Ján Jaško. Bývalý kormidelník Popradu nahradí na svojom novom pôsobisku Branislava Okuliara, ktorého vedenie odvolalo po víťaznom zápase 12. kola s MHC Martin (3:2 sn). Jeho asistentom bude bývalý tréner nitrianskej juniorky Ladislav Branikovič.

Ako pre TASR uviedol podpredseda predstavenstva Robert Panis, s Jaškom sa dohodli na ročnej zmluve s následnou ročnou opciou. Nový tréner už večer absolvoval s mužstvom prvý tréning a premiéra na striedačke Nitry ho čaká v piatok v zápase 13. kola na ľade Skalice. V prvom vzájomnom súboji vyhrala Nitra na domácom ľade v 4. kole 3:1. „Veríme, že Ján Jaško zdvihne sebavedomie mužstva, ktorého hra nebola zlá, len nám chýbali výsledky,“ dodal Robert Panis.

„Veríme, že pomôže tímu, aby sa odlepil od posledného miesta a po jeho príchode sa zlepší naša hra i výsledky. Je to dostatočne skúsený tréner, ktorý v extralige dosiahol solídne výsledky. Naposledy v poslednej sezóne s Popradom,“ uviedol predseda predstavenstva nitrianskeho klubu Marián Šmidák.

Päťdesiatdvaročný Jaško vo svojej trénerskej kariére viedol v extralige Zvolen, Slovan a Poprad a v krátkej epizóde aj Nitru. V sezóne 2005/06 vystriedal počas play off odvolaného Antonína Stavjaňu, no Nitra sa vtedy do finále nedostala.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM