Webnoviny - Hokej

Jan Telenský poskytol HK Poprad 150 000 eur

Nový hokejový klub na mape Kontinentálnej hokejovej ligy HC Lev sídliaci v Poprade je už realitou.

POPRAD 20. júla (WEBNOVINY) – Práve v stredu sa podľa reglementu KHL oficiálne začína jeho predsezónna príprava. "K dnešnému dňu máme podpísaných 20 hráčov, tím je z 95 percent kompletný. Rovnako aj realizačný tím. Všetky potrebné zmluvy s mestom sú podpísané, prebieha rekonštrukcia zimného štadióna. Napriek tomu nás čaká do začiatku súťaže ešte veľa práce.

Chceme byť viditeľní nielen na Slovensku, ale aj v Európe," skonštatoval na stredajšej tlačovej konferencii v popradskom AquaCity obchodný a finančný riaditeľ klubu Marcel Binek. Ten ďalej poznamenal, že tréningovú halu postavia najneskôr do 30. júna 2012.

„Pozvali sme do Popradu 33 hráčov, z toho 13 na skúšku. Snažíme sa získať ešte jedného obrancu a dvoch útočníkov. Máme naplánovaných 9 prípravných zápasov, z toho dva turnaje – Tatranský pohár v Poprade a Cassovia Hockey Cup. Začíname v Spišskej Novej Vsi,“ skonštatoval tréner Radim Rulík.

Dlhodobú podporu projektu garantovali aj dvaja zástupcovia sponzorov HC Lev – majiteľ Aquacity Poprad Jan Telenský a zástupca ČKD Group Jan Musil.

V Poprade budú pôsobiť dva tímy

V Poprade budú na miestnom zimnom štadióne pôsobiť dva tímy – HK Poprad zo slovenskej Tipsport extraligy a HC Lev z KHL. Podľa riaditeľa HK Poprad Tibora Turana bude spolupráca vzorová. „Vyjadrujem maximálnu podporu pre HC Lev. Verím, že Poprad bude najhokejovejším mestom na Slovensku. Garantujeme, že pre KHL vytvoríme najlepšie podmienky, aké len môžu byť. Veríme, že naši fanúšikovia si nájdu cestu aj na HK Lev a pribudnú aj noví priaznivci hokeja,“ poznamenal T. Turan.

Čo sa týka konkrétneho delenia sa o štadión, reklamy na ľadovej ploche budú patriť klubu HC Lev, reklamy na mantineloch sa budú pred jednotlivými zápasmi meniť. „KHL bude mať prioritu a HK Poprad nebude obmedzovaný. Čo sa týka rozpisu zápasov, vyjdeme si v ústrety. Bude to zložité, ale určite sa dohodneme,“ skonštatoval M. Binek, ktorý zopakoval, že rozpočet HC Lev na nastavajúcu sezónu je približne 12 – 14 miliónov eur a zmluvy s leteckými prepravcami by mali byť na svete do 10 dní.

Podpis šeku na 150 000 eur

Priamo pred novinármi podpísal Jan Telenský šek na 150 000 eur a odovzdal ho Tiborovi Turanovi. „Celá moja podpora pre HC Lev pôjde cez HK Poprad,“ skonštatoval J. Telenský, ktorý sa priznal, že práve on zaplatil pred rokom poplatok 300 000 eur za štart HC Lev v KHL. Okrem sponzorov a predstaviteľov klubu sa pred novinárov postavili aj dvaja hráči v dresoch HC Lev – slovenský obranca Martin Štrbák a český útočník Tomáš Netík. „Je to pre mňa nová a veľká vec. Mal som ponuku zostať aj v nasledujúcej sezóne v Diname Moskva, dal som však prednosť návratu domov. Poprad je veľmi blízko môjho rodného Prešova. Veľmi sa teším, že tu môžem byť pri začiatku tohto nového projektu,“ priznal sa 36-ročný Martin Štrbák.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM