Peter Handzuš Krimi

Jánovčania vymenili auto medzi značkami. Bolo však kradnuté

Počas noci z pondelka na utorok bolo z parkoviska jedného z hotelov v Novej Lesnej ukradnuté osobné auto. Fabiu našli policajti v jednej garáži v Jánovciach. Mala už košické značky.

Ilustračný obrázok k článku Jánovčania vymenili auto medzi značkami. Bolo však kradnuté
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Ukradnuté auto patrilo českej firme, ktorej jeho krádežou vznikla škoda 250 000 Kč. Po vozidle aj páchateľoch polícia vyhlásila pátranie, pričom bolo zistené, že ukradnuté auto by sa malo nachádzať pri jednom z domov v obci Jánovce. Na základe príkazu Okresného súdu v Poprade vykonali v stredu policajti v tomto rodinnom dome domovú prehliadku.

„Informácie, ktorými polícia disponovala sa potvrdili a v garáži domu sa nachádzala Škoda Fabia ukradnutá v Novej lesnej,“ potvrdil Daniel Džobanik z KRPZ v Prešove. Na aute už neboli české, ale košické evidenčné čísla. Počas domovej prehliadky sa našli aj pôvodné evidenčné čísla.

Po vykonaní domovej prehliadky vyšetrovateľ zadržal ako podozrivých dvoch mužov, ktorí boli za účelom vykonania procesných úkonov predvedení na policajné oddelenie a umiestnení do cely policajného zaistenia. Jedného z nich, 25 ročného muža z Jánoviec, vyšetrovateľ obvinil zo zločinu podielnictva.

Aj naďalej polícia v danej veci vykonáva procesné úkony a znalecké dokazovanie. Na prípade pracujú popradskí kriminalisti spoločne s policajtmi úradu boja proti organizovanej kriminalite východ.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM