Martin Sýkora Rôzne

Jarné prázdniny klopú na dvere: Zjazdovky aj pre lyžiarskych začiatočníkov

Počas nasledujúcich jarných prázdnin budú pre návštevníkov Vysokých a Belianskych Tatier k dispozícii desiatky kilometrov zjazdoviek, aj pre začiatočníkov.

Ilustračný obrázok k článku Jarné prázdniny klopú na dvere: Zjazdovky aj pre lyžiarskych začiatočníkov
Zdroj: Dnes24.sk

Viacero zjazdoviek je určených i pre tých, ktorí s lyžovaním ešte len začínajú. Na tatranských zjazdovkách sa aktuálne nachádza od 30 do 140 cm snehu a podmienky na lyžovanie sú vo všetkých strediskách veľmi dobré.

Školákom zo západného Slovenska sa začínajú jarné prázdniny v pondelok 20. februára a končia 24. februára, po nich budú mať prestávku od školských povinností žiaci z Banskobystric­kého, Trenčianskeho i Žilinského kraja a prázdniny zavŕšia od 6. do 10. marca v Prešovskom a Košickom kraji. Ako uviedla hovorkyňa prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk vo Vysokých Tatrách Zuzana Fabianová, počas prázdnin sa môžu školáci naučiť lyžovať v miestnych lyžiarskych školách. Tie sú určené nielen pre deti, ale aj pre úplných začiatočníkov a mierne pokročilých lyžiarov či snoubordistov.

„Rodičia by nemali zabúdať na kvalitnú lyžiarsku výstroj a dbať na to, že každé dieťa mladšie ako 15 rokov musí mať na lyžiarskych svahoch viditeľné reflexné prvky a hlavne na hlave dobre upevnenú ochrannú prilbu,“ priblížila Fabianová.

Rodiny s deťmi sa počas jarných prázdnin môžu okrem lyžovania zabaviť aj na 2,5 km dlhej sánkarskej dráhe na Hrebienku. Okrem toho sa tu nachádza i Tatranský ľadový dóm s témou spišskej gotiky a vo vedľajšej kupole sú umiestnené ľadové sochy z podujatia Tatry Ice Master.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM