Monika Vengrínová Rôzne

Jarné prázdniny v Tatrách dopadli zaujímavo: Stredoslováci sa postarali o veľké prekvapenie!

Jarné prázdniny sa vo všetkých troch častiach našej krajiny skončili. Samozrejme, tak ako obvykle, bolo ich cítiť aj vo Vysokých Tatrách. Tento rok však v našich veľhorách nastalo zaujímavé prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Jarné prázdniny v Tatrách dopadli zaujímavo: Stredoslováci sa postarali o veľké prekvapenie!
Zdroj: Dnes24.sk

Jarné prázdniny pritiahli ľudí do Vysokých Tatier. Kým sa ale v posledných rokoch o prvenstvo v návštevnosti našich veľhôr bili východniari a západniari, tento rok je všetko inak. Ako Stredoslováci zamiešali karty?

„Jarné prázdniny tento rok priniesli opäť niekoľko prekvapení. Niekoľko rokov dozadu sa za druhý tzv. “zlatý“ týždeň vo Vysokých Tatrách považoval týždeň prázdnin západného Slovenska. Posledné roky sa už o prvú priečku bili východniari a západniari. Tento rok sa do boja viac zapojili aj Stredoslováci a všetky tri týždne môžeme považovať za takmer vyrovnané a veľmi silné“, povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

„Návštevnosť lyžiarskych stredísk počas jarných prázdnin bola veľmi silná a je porovnateľná s top sezónou. Rozhodujúcimi faktormi v porovnaní s minulým rokom boli najmä výrazne lepšie podmienky na lyžovanie“, zhodnotila jarné prázdniny Zuzana Fabiánová, hovorca Tatry Mountain Resort. Lyžiari si počas jarných prázdnin užívali kvalitne upravené zjazdovky, na ktorých je stále viac ako 100 cm snehu. Dôležitú úlohu v návštevnosti zohralo aj počasie, ktoré sa predviedlo v úplnej paráde a deťúrence si s rodičmi užívali doslova gýčové slnkom zaliate svahy.

Ubytovatelia hodnotia jarné prázdniny v porovnaní s minulým rokom lepšie. Vyťaženosť ubytovacích zariadení bola 80 – 90 %. Hotely a penzióny zamerané na rodiny s deťmi hlásia aj 100%-nú obsadenosť. Z roka na rok je väčší záujem o ubytovacie zariadenia, ktoré sú family friendly. „Rodinné izby, detská postieľka, detský kútik, mini kuchynka na izbe, bazén, detské menu sú faktory, ktoré rozhodujú o tom kde rodina trávi svoju dovolenku. Veľa ubytovacích zariadení sa už tomuto dopytu prispôsobilo a žne úrodu v podobe plného hotela“, dodala Maťašovská.

Rodiny sa okrem lyžovačky zabávali i v aquaparku, urobili si výlet na Hrebienok kde navštívili Tatranský ľadový dóm, zohriali sa čajom na Rajnerovej alebo Zamkovského chate, odfotili sa pri maxi snehuliakoch na Skalnatom plese alebo sa prešli okolo jazera Štrbské pleso. Veľká časť rodičov zobrala deti aj do Spišskej Soboty, navštívili Ski múzeum v Tatranskej Lomnici a po vyčerpávajúcom dni si pochutnali na tatranských špecialitách.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM